Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ILO: Μην κάνετε copy/paste τα εργασιακά μοντέλα άλλων χωρών

ILO: Μην κάνετε copy/paste τα εργασιακά μοντέλα άλλων χωρών

Στην επισήμανση ότι η αγορά εργασίας κάθε χώρας έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και ότι δεν ενδείκνυται η στείρα αντιγραφή μοντέλων προχωρά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σε μελέτη της  με τίτλο «Ελλάδα: Παραγωγικές θέσεις Εργασίας» που θα παρουσιασθεί σήμερα στις 11:00 σε ειδική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου.

Στην επισήμανση ότι η αγορά εργασίας κάθε χώρας έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και ότι δεν ενδείκνυται η στείρα αντιγραφή μοντέλων προχωρά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σε μελέτη της με τίτλο «Ελλάδα: Παραγωγικές θέσεις Εργασίας» που θα παρουσιασθεί σήμερα στις 11:00 σε ειδική εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου.

Η μελέτη που θα παρουσιαστεί σήμερα σε ειδική εκδήλωση και επικεντρώνει σε πρακτικά θέματα πολιτικής, όπως π.χ. οι ομαδικές απολύσεις αξιοποιήθηκε από τη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για να «φρενάρει» αξιώσεις που είχε εγείρει η τρόικα στο σκέλος των εργασιακών.

Η μελέτη αναφέρει μεταξύ άλλων πως η αναπαραγωγή συγκεκριμένων λύσεων εργασιακού δικαίου σε διάφορες χώρες απέχει πόρρω από μία απλή και μόνο αναπαραγωγή.

«Αυτό που μπορεί να λογίζεται ως μία συγκεκριμένη βέλτιστη πρακτική στο γερμανικό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων ενδέχεται να μην είναι μεταβιβάσιμο σε διαφορετικές πραγματικότητες, όπως για παράδειγμα στην ελληνική», σημειώνει η μελέτη, επικρίνοντας εμμέσως την προσέγγιση της τρόικας για στείρα αντιγραφή συστημάτων.

Για το ισχύον ελληνικό σύστημα ομαδικών απολύσεων η μελέτη αναφέρει πως ο ρόλος που αναθέτει στις δημόσιες αρχές, αλλά και στο Ανώτατο Συμβουλίου Εργασίας δεν αντίκεινται σε καμία από τις γενικές αρχές ή δικαιώματα της συνθήκης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Τέλος, για το εάν το ελληνικό σύστημα ομαδικών απολύσεων θεωρείται αποτελεσματικό, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας σημειώνει πως είναι αναγκαίο τα αποτελέσματά των πρόσφατων αλλαγών να αξιολογηθούν σε ένα εύρος χρόνου προκειμένου να καταλήξει κανείς σε ένα πιο οριστικό συμπέρασμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024