Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloomberg: Η Γαλλία φορολογικός παράδεισος για τις εταιρείες τεχνολογίας

Bloomberg: Η Γαλλία φορολογικός παράδεισος για τις εταιρείες τεχνολογίας

Ως φορολογικό προορισμό πολυεθνικών κολοσσών όπως η Microsoft και η κινεζική Huawei Technologies παρουσιάζει την Γαλλία σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg , εστιάζοντας στα κίνητρα που παρέχει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη (Research and Development - R&D).

Ως φορολογικό προορισμό πολυεθνικών κολοσσών όπως η Microsoft και η κινεζική Huawei Technologies παρουσιάζει την Γαλλία σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, εστιάζοντας στα κίνητρα που παρέχει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη (Research and Development – R&D).

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι φορολογικές ελαφρύνσεις 5,6 δισ. ευρώ που παρέσχε η Γαλλία εφέτος σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τους επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει, αποτελούν παράγοντες που ελκύουν τις εταιρείες τεχνολογίας.

Όπως τονίζεται, περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις από τους κλάδους της βιοτεχνολογίας έως και της ενέργειας κάνουν χρήση των φορολογικών πλεονεκτημάτων και τον επιδοτήσεων που έχει θεσπίσει η Γαλλία για τις επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη.

Μάλιστα, η Γαλλία είναι ιδιαιτέρως ελκυστική στις εταιρείες τεχνολογίας παρά το ότι ο εταιρικός φόρος είναι στο 33,3%, όταν ο εταιρικός φόρος στην Ιρλανδία είναι στο 12,5%.

Το ίδιο δημοσίευμα πάντως αναφέρεται στις συζητήσεις που διεξάγονται στο γαλλικό κοινοβούλιο προκειμένου να περιορισθούν οι φοροαπαλλαγές σε όσους κάνουν επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη, με το επιχείρημα ότι ορισμένες εταιρείες κάνουν κατάχρηση του μέτρου.

Πάντως ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει υποσχεθεί ότι αυτό είναι ένα κονδύλι του προϋπολογισμού, το οποίο θα παραμείνει ανέπαφο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024