Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Facebook: Στοχεύει να ανταγωνιστεί το Linkedin στην επαγγελματική δικτύωση

Στα «χωράφια» του Linkedin, της επιτυχημένης ιστοσελίδας επαγγελματικής δικτύωσης, ετοιμάζεται να εισέλθει η Facebook. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times η Facebook προετοιμάζει μία νέα ιστοσελίδα που θα αποκαλείται «Facebook at Work» (Το Facebook στη Δουλειά) και θα επιτρέπει στους χρήστες της να κρατούν ξεχωριστό προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ.

Στα «χωράφια» του Linkedin, της επιτυχημένης ιστοσελίδας επαγγελματικής δικτύωσης, ετοιμάζεται να εισέλθει η Facebook.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times η Facebook προετοιμάζει μία νέα ιστοσελίδα που θα αποκαλείται «Facebook at Work» (Το Facebook στη Δουλειά) και θα επιτρέπει στους χρήστες της να κρατούν ξεχωριστό προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, σχεδιάζει τη νέα υπηρεσία του προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μιλάνε με συναδέλφους τους, να κάνουν νέες επαγγελματικές επαφές, να συνεργάζονται στη δημιουργία επαγγελματικών εγγράφων κ.α.

Όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες των Financial Times, ο νέος διαδικτυακός τόπος θα μοιάζει εμφανισιακά με το κυρίως Facebook, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να διαχωρίζουν αυστηρά το προσωπικό «προφίλ» τους από το επαγγελματικό «προφίλ» τους.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κοινωνικού δικτύου έχουν μεταξύ τους χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο επαγγελματικό υποδίκτυο για την καθημερινή εργασία τους στο Facebook και κάποια στιγμή έθεσαν το θέμα να επεκτείνουν αυτή την υπηρεσία εξωτερικά σε όλους τους χρήστες.

Η ανάπτυξη της νέας υπηρεσίας άρχισε πέρυσι και ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών με εταιρείες, καθώς μάλλον πλησιάζει η ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Πάντως, το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το «Facebook at Work» αναμένεται να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από το αμιγώς επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο Linkedin, το οποίο έχει περίπου 90 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα και αποτελεί το κύριο μέσο επαγγελματικής δικτύωσης διεθνώς. Όμως, η επαγγελματική υπηρεσία του Facebook θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επίσης υπηρεσίες όπως το Google Drive ή τα Office και Outlook της Microsoft.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024