Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να ενταχθεί στο σύνολό του στη τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, τονίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της τρόικας και διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η ΓΓΔΕ με απόφασή της. Μόνο η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου, μπορεί εφόσον δεν έχει πληρωθεί να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι υπόλοιπες δόσεις ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να ενταχθεί στο σύνολό του στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, τονίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της τρόικας και διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) με απόφασή της που εκδόθηκε μόλις πριν δύο ημέρες.

Μόνο η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου, μπορεί εφόσον δεν έχει πληρωθεί να μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων, προσθέτει.

Με τη διευκρίνιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών αναιρεί μέσα σε δύο 24ωρα την απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαϊδου από την οποία προέκυπτε ότι το σύνολο του ΕΝΦΙΑ μπορούσε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες η τρόικα φέρεται να έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ζήτησε από την κυβέρνηση ακόμη και να την αποσύρει. Ειδικά δε για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και την ένταξη της αποπληρωμής του στη νέα ρύθμιση οι εκπρόσωποι των δανειστών τόνισαν τον κίνδυνο να πέσουν έξω τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Υπό το βάρος των πιέσεων και με την τρόικα να μην ανακοινώνει την ημερομηνία επιστροφής της στην Αθήνα, η κυβέρνηση «κάνει πίσω» και ετοιμάζει «νομοτεχνική βελτίωση» στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, ώστε να εξαιρεθεί -τουλάχιστον- ο ΕΝΦΙΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024