Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η επιστροφή της τρόικας, λένε αξιωματούχοι

Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η επιστροφή της τρόικας, λένε αξιωματούχοι

Η τρόικα αναμένει εντός της εβδομάδος τις απαντήσεις των ελληνικών Αρχών σε σειρά από ζητήματα και αμέσως μετά οι επικεφαλής της προτίθενται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης, είπαν αξιωματούχοι των Βρυξελλών. Ενδεχομένως να επιστρέψουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτίμησαν μάλιστα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κλείσει θετικά η εν λόγω αξιολόγηση έως το τέλος του έτους.

Εντός των προσεχών ημερών, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα επιστρέψει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η τρόικα στην Αθήνα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές των Βρυξελλών.

Όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, η τρόικα αναμένει εντός της εβδομάδος τις απαντήσεις των ελληνικών Αρχών σε σειρά από ζητήματα που έχουν τεθεί και αμέσως μετά οι επικεφαλής της προτίθενται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης.

Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει θετικά η εν λόγω αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έως το τέλος του έτους, τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της.

Σημείωσε δε ότι ο χρόνος πιέζει, λέγοντας ότι ως το τέλος του έτους απομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις της Ευρωομάδας (τέλη Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου) και πως θα πρέπει να υιοθετηθούν αποφάσεις από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

«Αν δεν είναι φιλόδοξη η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης θα είναι αρκετά δύσκολο να πεισθούν κάποια κράτη-μέλη για συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σε ό,τι αφορά θέματα της διαπραγμάτευσης που παραμένουν «ανοιχτά», ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «σχετική ελαστικότητα», «περιορισμένη βέβαια», από την πλευρά των κρατών-μελών, υπό την έννοια ότι η εφαρμογή ορισμένων θεμάτων μπορεί να μεταφερθεί στο 2015.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η τρόικα κατανοεί ως έναν βαθμό πως δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα μέσα σε τρεις εβδομάδες, ωστόσο επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Εξάλλου, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η τρόικα δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Ο ίδιος τόνισε ότι το όποιο δημοσιονομικό κενό του προϋπολογισμού θα αυξήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015.

Τέλος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι ως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει λυθεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024