Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλύψεις Wall Street Journal για αυτοκτονία συνεργάτη του Στρος-Καν

Αποκαλύψεις Wall Street Journal για αυτοκτονία συνεργάτη του Στρος-Καν

Το παρασκήνιο της αυτοκτονίας του γάλλο- ισραηλινού διαχειριστή κεφαλαίων Τιερί Λεν στις 23 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ, συνεργάτη του Ντομινίκ Στρος-Καν στο χρηματοπιστωτικό οίκο Leyne Strauss-Kahn & Partners επιχειρεί να φωτίσει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal. Η έγκριτη εφημερίδα εστιάζει στην διαμάχη του αποβιώσαντος Λεν με την ελβετική επενδυτική εταιρεία Insch Capital Management SA, η οποία υποστηρίζει πως η LSK & Partners έκανε «εντελώς μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές» με τα χρήματα της.

Το παρασκήνιο της αυτοκτονίας του γάλλο- ισραηλινού διαχειριστή κεφαλαίων Τιερί Λεν στις 23 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ, συνεργάτη του Ντομινίκ Στρος-Καν στο χρηματοπιστωτικό οίκο Leyne Strauss-Kahn & Partners επιχειρεί να φωτίσει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η έγκριτη εφημερίδα κάνει λόγο για μια «προφανή αυτοκτονία» και εστιάζει στην διαμάχη του αποβιώσαντος Λεν, πολιτικού μηχανικού και μέλους της Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Αναλυτών της Γαλλίας, με την ελβετική επενδυτική εταιρεία Insch Capital Management SA, η οποία υποστηρίζει πως η LSK & Partners έκανε «εντελώς μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές» με τα χρήματα της.

Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία και τις Ελβετικές οικονομικές ρυθμιστικές αρχές η LSK & Partners χρησιμοποίησε χρήματα που βρίσκονταν σε τραπεζικό λογαριασμό της Insch για να αγοράσει μετοχές της μικρής ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας Firstcaution -που ανήκει κατά πλειοψηφία στην LSK- χωρίς τη γνώση της Insch.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε εγκαταλείψει στις 20 Οκτωβρίου την προεδρία της Leyne Strauss-Kahn & Partners με σκοπό να αφοσιωθεί σε άλλες δραστηριότητες. Ακολούθησε στις 23 Οκτωβρίου η αυτοκτονία του Τιερί Λεν στο Τελ Αβίβ, ενώ στις 24 Οκτωβρίου μία από τις μονάδες της Leyne Strauss-Kahn & Partners, η Assya Asset Management Luxembourg, υπέβαλε αίτηση αναστολής πληρωμών σε δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Ο Στρος-Καν φέρεται να έχει ακόμη στην κατοχή του το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της LSK & Partners, ωστόσο η διαπραγμάτευση της μετοχής τςν εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Παρισιού έχει ανασταλεί από τις 23 Οκτωβρίου (μετά το θάνατο του Λεν).

Η LSK & Partners είχε δηλώσει ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την οικονομική και πολιτική εμπειρία του Ντομινίκ Στρος-Καν για να δημιουργήσει ένα hedge fund 2 δισ. δολαρίων κάτι που πλέον φαίνεται πως ο Στρος-Καν επιδιώκει να πετύχει αυτόνομα , εκτός της Leyne Strauss-Kahn & Partners.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024