Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση 0,7% του ΑΕΠ της Βρετανίας στο γ΄ τρίμηνο

Αύξηση 0,7% του ΑΕΠ της Βρετανίας στο γ΄ τρίμηνο

Στο 0,7% επιβραδύνθηκε στο γ' τρίμηνο του 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας από 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο.Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η επιβράδυνση σημειώθηκε καθώς οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας ανησυχούν περισσότερο για τις απειλές στην ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας από την αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης.

Στο 0,7% επιβραδύνθηκε στο γ’ τρίμηνο του 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας από 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η επιβράδυνση σημειώθηκε καθώς οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας ανησυχούν περισσότερο για τις απειλές στην ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας από την αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης.

Οι τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών χαμήλωσαν ταχύτητα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τρέχοντα μήνα, ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι πιο «απαισιόδοξος» για το παγκόσμιο περιβάλλον.

«Οι αυξανόμενες ενδείξεις μίας νέας στασιμότητας στην ευρωζώνη και κάποιες έρευνες που δείχνουν πιο αδύναμα στοιχεία έχουν εντείνει τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη θα χάσει δυναμική. Αλλά η βρετανική οικονομία έχει δείξει σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν ότι μπορεί να έχει καλύτερες επιδόσεις από την υπόλοιπη Ευρώπη. Φαίνεται απίθανο να σταματήσει απότομα η ανάκαμψη», δήλωσε οικονομολόγος της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Capital Economics στο Λονδίνο.

Η Βρετανία είναι η πρώτη από τις οικονομίες της ομάδας των 7 μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών (G 7) που ανακοίνωσε στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στο τρίτο τρίμηνο. Η οικονομία της Ευρωζώνης προβλέπεται ότι έχει αναπτυχθεί με ρυθμό 0,2%, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ οικονομολόγων.

Το αμερικανικό ΑΕΠ εκτιμάται, με βάση άλλη έρευνα, ότι έχει αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 3% στο τρίτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,8% στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με υπολογισμούς της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024