Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διευκρινίσεις για τον γαλλικό προϋπολογισμό 2015 ζητεί η Κομισιόν

Διευκρινίσεις για τον γαλλικό προϋπολογισμό 2015 ζητεί η Κομισιόν

Στην επιβεβαίωση πως η Γαλλία έλαβε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις για τον γαλλικό προϋπολογισμό του 2015 προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Αποσαφήνισε πως δεν θα προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές δαπανών πέραν των 21 δισ. ευρώ που προβλέπονται ήδη στον προϋπολογισμό 2015.

Στην επιβεβαίωση πως η Γαλλία έλαβε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητούνται διευκρινίσεις για τον γαλλικό προϋπολογισμό του 2015 προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Ο ίδιος επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα λέγοντας πως η Γαλλία θα απαντήσει στη Κομισιόν στο τέλος της εβδομάδας και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία, η οποία δεν έχει μεγάλη σημασία πέραν του ότι ζητούνται ορισμένες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

«Θα πρέπει να δώσουμε την απάντησή μας στο τέλος της εβδομάδας, κάτι που θα πράξουμε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, διευκρινίζοντας πως ο διάλογος με τις Βρυξέλλες συνεχίζεται μέσα σε πολύ καλές συνθήκες.

Ο Ολάντ ξεκαθάρισε πως η Γαλλία σκοπεύει να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της, αλλά με τη «μέγιστη ευελιξία», ενώ αποσαφήνισε πως δεν θα προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές δαπανών πέραν των 21 δισ. ευρώ που προβλέπονται ήδη στον προϋπολογισμό 2015. «Παρουσιάσαμε τα ποσά που θα εξοικονομήσουμε και τα οποία ανέρχονται σε 21 δισ. ευρώ το 2015», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας προβλέπει έλλειμμα 4,3% του ΑΕΠ για το 2015, το οποίο απέχει από το 3%, στο οποίο έχει δεσμευθεί το Παρίσι.

Εκτός από τη Γαλλία, επιστολές από τις Βρυξέλλες εστάλησαν στις Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία και Μάλτα, ωστόσο μόνο η Ιταλία έδωσε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024