Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διπλάσιες του μέσου όρου της ΕΕ οι απώλειες ΦΠΑ στην Ελλάδα

Διπλάσιες του μέσου όρου της ΕΕ οι απώλειες ΦΠΑ στην Ελλάδα

Σε διπλάσια επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώνονται οι απώλειες εσόδων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι απώλειες εσόδων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ στην Ελλάδα ανήλθαν το 2012 σε 6,6 δισ. ευρώ ή στο 33% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων, όταν οι συνολικές απώλειες εσόδων από ΦΠΑ στην ΕΕ ήταν 177 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 16% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων ΦΠΑ των κρατών-μελών.

Σε διπλάσια επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο διαμορφώνονται οι απώλειες εσόδων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι απώλειες εσόδων από τη μη είσπραξη ΦΠΑ στην Ελλάδα ανήλθαν το 2012 σε 6,6 δισ. ευρώ ή στο 33% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων, όταν οι συνολικές απώλειες εσόδων από ΦΠΑ στην ΕΕ ήταν 177 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 16% των συνολικών αναμενόμενων εσόδων ΦΠΑ των κρατών μελών.

Πάντως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη βελτίωση είσπραξης ΦΠΑ μεταξύ του 2011 (9,1 δισ. ευρώ) και του 2012 (6,6 δισ. ευρώ).

Το 2012, η μικρότερη υστέρηση ΦΠΑ καταγράφηκε στην Ολλανδία (5% των αναμενόμενων εσόδων), στη Φινλανδία (5%) και στο Λουξεμβούργο (6%) ενώ η μεγαλύτερη σημειώθηκε στη Ρουμανία (44% των αναμενόμενων εσόδων ΦΠΑ), στη Σλοβακία (39%) και στη Λιθουανία (36%).

Η Κομισιόν διευκρινίζει πως η μη συμμόρφωση με τους κανόνες αποτελεί σημαντική αιτία για την υστέρηση εσόδων αλλά το έλλειμμα ΦΠΑ δεν οφείλεται μόνο στην απάτη εφόσον η μη καταβολή του ΦΠΑ οφείλεται επίσης, μεταξύ άλλων, σε πτωχεύσεις, αφερεγγυότητα, στατιστικά σφάλματα, καθυστερημένες πληρωμές και φοροαποφυγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024