Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό 2015 ζητά από την Ιταλία η Κομισιόν

Διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό 2015 ζητά από την Ιταλία η Κομισιόν

Διευκρινίσεις για τα μεγέθη του προϋπολογισμού 2015 ζητά με επιστολή στην ιταλική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται πως ο ιταλικός προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 18 δισ. ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, αλλά και ένα μέτρο για την επιδοτούμενη πρόσληψη νέων εργαζομένων ύψους 2 δισ. ευρώ.

Διευκρινίσεις για τα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού 2015 ζητά από την Ιταλία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η επιστολή της ΕΕ αναφέρει πως το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 περιέχει «σημαντικές αποκλίσεις» από τους μεσοπρόθεσμους στόχους προσαρμογής της χώρας. Ζητά δε τεκμηρίωση από τη κυβέρνηση Ρέντσι για τους λόγους που αποκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στα πλαίσια των Συνθηκών της ΕΕ, αλλά και πώς θα μπορέσει να διασφαλίσει την συμμόρφωση της χώρας.

Στην επιστολή των Βρυξελλών αναφέρεται επίσης ότι «η Κομισιόν επιθυμεί να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ιταλία, για να μπορέσει να φτάσει σε μια τελική εκτίμηση επί του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού».

Μια λεπτομερής γραπτή απάντηση της ιταλικής κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να σταλεί αύριο, Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Γίρκι Κατάινεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, έχει δηλώσει ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις με τις χώρες για τα προσχέδια προϋπολογισμών δεν προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα της αξιολόγησής της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες εξετάσουν το ενδεχόμενο «επιστροφής» ενός προϋπολογισμού (ζητώντας πρόσθετα μέτρα) πρέπει να ειδοποιήσουν την ενδιαφερόμενη χώρα.

Η τελική ετυμηγορία της Κομισιόν επί του ιταλικού προϋπολογισμού αναμένεται στα τέλη του μήνα.

Σημειώνεται πως ο ιταλικός προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 18 δισ. ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, αλλά και ένα μέτρο για την επιδοτούμενη πρόσληψη νέων εργαζομένων ύψους 2 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024