Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα ανησυχητικά στοιχεία για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας

Νέα ανησυχητικά στοιχεία για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας

Ανησυχητικά για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα του Οκτωβρίου που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα. Ο σύνθετος δείκτης (ΡΜΙ Composite) βρέθηκε στις 48 μονάδες τον Οκτώβριο, έναντι εκτίμησης για υποχώρηση στις 48,7 μονάδες.

 

Ανησυχητικά για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα του Οκτωβρίου που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) της Γαλλίας ο μεταποιητικός δείκτης υποχώρησε τον Οκτώβριο στις 47,3 μονάδες έναντι πρόβλεψης για πτώση στις 48,5 μονάδες.

Ο δείκτης ΡΜΙ του κλάδου των υπηρεσιών μειώθηκε στις 48,1 μονάδες, έναντι εκτίμησης για διαμόρφωσή του στις 48,3 μονάδες. Ο σύνθετος δείκτης (ΡΜΙ Composite) βρέθηκε στις 48 μονάδες τον Οκτώβριο, έναντι εκτίμησης για υποχώρηση στις 48,7 μονάδες.

Ο αναλυτής της εταιρείας Markit Κρις Γουίλιαμσον αναφερόμενος στα αποτελέσματα του γαλλικού δείκτη PMI ανάφερε πως η Γαλλία είναι ένας από τους βασικούς παίκτες που λειτουργεί ως «βαρίδι» στην ανάπτυξη της ευρωζώνης συνολικά και εκτίμησε πως από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται».

Υπενθυμίζεται πως οι 50 μονάδες είναι το όριο που σηματοδοτεί την επέκταση και την συρρίκνωση των δραστηριοτήτων, με την Γαλλία να καταγράφει σταθερά το τελευταίο 8μηνο επιδείνωση των οικονομικών της προοπτικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024