Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης το Μαλάουι

Το Μαλάουι είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα που κατάρτισε και δημοσιοποίησε η Euromonitor International. Ακολουθούν, οι αγορές της Σιέρα Λεόνε, του Τουρκμενιστάν, της Σαουδικής Αραβίας και της Μογγολίας. Η έρευνα της Euromonitor International αναδεικνύει την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές που δεν είναι ανάμεσα στις συνήθεις μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως για παράδειγμα οι χώρες BRICS.

Το Μαλάουι είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης παγκοσμίως σύμφωνα με έρευνα που κατάρτισε και δημοσιοποίησε η Euromonitor International.Ακολουθούν, οι αγορές της Σιέρα Λεόνε, του Τουρκμενιστάν, της Σαουδικής Αραβίας και της Μογγολίας.

Η έρευνα της Euromonitor International αναδεικνύει την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές που δεν είναι ανάμεσα στις συνήθεις μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως για παράδειγμα οι χώρες BRICS.

Το Μαλάουι είναι μια σχετικά μικρή αγορά 16,4 εκατομμυρίων καταναλωτών, ωστόσο καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Η Euromonitor International προβλέπει ότι οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες στη χώρα της Αφρικής θα αυξηθούν κατά 18,2% σε ετήσια βάση το 2014 για να φτάσουν στα 5,6 δισ. δολάρια.

Για τη Σιέρα Λεόνε η έκθεση αναφέρει πως η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών το 2014 προβλέπεται να ανέλθει στο 14,7% σε ετήσια βάση, ωστόσο το ξέσπασμα του Έμπολα αναμένεται να επιβραδύνει την κατανάλωση μεσοπρόθεσμα.

Η σχετική έκθεση αναφέρει πως το Τουρκμενιστάν και η Σαουδική Αραβία είναι ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές με υγιή θεμελιώδη μεγέθη που μπορεί να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για τις εταιρίες καταναλωτικών αγαθών.

Στο Τουρκμενιστάν το σύνολο των καταναλωτικών δαπανών αναμένεται να επεκταθεί κατά 14,4% σε ετήσια βάση το 2014, ενώ στη Σαουδική Αραβία που είναι μια εξελιγμένη καταναλωτική αγορά η καταναλωτική δαπάνη αναμένεται να αυξηθεί κατά 15,6% σε ετήσια βάση.

Η Μογγολία είναι επίσης μια αγορά με προοπτικές ανάπτυξης, αλλά ο μικρός πληθυσμός της, περιορίζει την ουσιαστική επέκταση της αγοράς. Το σύνολο των καταναλωτικών δαπανών ανά καταναλωτή αναμένεται να αυξηθεί εφέτος κατά 11,8% σε ετήσια βάση σε πραγματικούς όρους, με την κατά κεφαλήν δαπάνη να ανέρχεται στα 1.785 δολάρια.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024