Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει απόφαση στην ΕΚΤ για αγορές εταιρικών ομολόγων, λέει ο Νοβότνι

Δεν υπάρχει απόφαση στην ΕΚΤ για αγορές εταιρικών ομολόγων, λέει ο Νοβότνι

Η αγορά εταιρικών ομολόγων είναι ένας τρόπος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επεκτείνει τον ισολογισμό της, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας δεν έχει ακόμη εξετάσει την ιδέα, είπε ο Έντβαλντ Νοβότνι, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει κανείς να δει τα τεχνικά ζητήματα.

Η αγορά εταιρικών ομολόγων είναι ένας τρόπος για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επεκτείνει τον ισολογισμό της, αλλά το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας δεν έχει ακόμη εξετάσει την ιδέα, είπε ο Έντβαλντ Νοβότνυ, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει κανείς να δει τα τεχνικά ζητήματα.

Πηγές με γνώση του θέματος είπαν στο Reuters την Τρίτη ότι η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς εταιρικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά και ίσως έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο έως τα τέλη του έτους.

«Δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο και δεν υπάρχει απόφαση. Η αγορά εταιρικών ομολόγων θα οδηγήσει σε επέκταση του ισολογισμού, αλλά θα πρέπει κάποιος να δει πρώτα τις τεχνικές λεπτομέρειες», είπε το μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing) είπε ότι ίσως υποστηριχθεί «εάν διαπιστώσουμε άμεσο κίνδυνο διατήρησης του αποπληθωρισμού μακροπρόθεσμα […] δεν είμαστε όμως σε αυτή την κατάσταση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024