Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στήριξη της TUI στην Ελλάδα με επιπλέον 200.000 τουρίστες το 2015

Στήριξη της TUI στην Ελλάδα με επιπλέον 200.000 τουρίστες το 2015

Σε 10% επιπλέον τουρίστες σε σχέση με πέρυσι μεταφράζεται η στήριξη του διεθνή τουριστικού οργανισμού TUI στην Ελλάδα για τη νέα τουριστική χρονιά, ο επικεφαλής του οποίου, Π.Λόνγκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Τουρισμού. Επίσης εξέφρασε το ενδιαφέρον του Ομίλου για επενδύσεις στην Ελλάδα με νέα προϊόντα, αναφέροντας ως βασική προϋποθέση την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σε 10% επιπλέον τουρίστες σε σχέση με πέρυσι μεταφράζεται η στήριξη του διεθνή τουριστικού οργανισμού TUI στην Ελλάδα για τη νέα τουριστική χρονιά, ο επικεφαλής του οποίου, Πήτερ Λόνγκ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Τουρισμού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για εξαιρετική συνάντηση μίλησε ο Π.Λόνγκ εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η οικονομία της χώρας «βρίσκεται πλέον σε μία δυνατή και θετική τροχιά ανάπτυξης», κάτι «ιδιαίτερα σημαντικό» για τον τουρισμό. Τόνισε δε ότι «διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με την υπουργό Τουρισμού και βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη».

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση ο κ. Λόνγκ δήλωσε: «Είχα σήμερα το πρωί μια εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά στο επίπεδο της πολιτικής σταθερότητας κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται πλέον σε μία δυνατή και θετική τροχιά ανάπτυξης και πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό.»

» Στην TUI πετύχαμε φέτος δυνατά αποτελέσματα και ο αριθμός των πελατών μας που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%. Διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με την υπουργό και βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε και πάλι τον αριθμό των επισκεπτών το 2015 σε αντίστοιχο επίπεδο της τάξης του 10%».

Στο στοίχημα να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τουρισμού και το 2015 αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, «η μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τουρισμού έχει βασιστεί πάνω σε εξαιρετικές συνεργασίες που έχουμε με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, όπως είχαμε μια εξαιρετική καλή χρονιά το 2013 και το 2014, να συνεχιστεί αυτή η αυξητική πορεία και το 2015.»

» Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται πρώτα απ’ όλα στο να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Να δώσουμε δυνατότητες και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας ‘να μπουν στο παιχνίδι’ του τουρισμού. Να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές οικονομίες να έχουν ακόμα περισσότερα οφέλη από τον τουρισμό. Γι’ αυτό και συζητάμε η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί και με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες θα δώσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση και εισόδημα στους Έλληνες».

Η TUI θα φέρει 2,2 εκατ. τουρίστες

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΤUI, Πήτερ Λονγκ, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο διεθνής tour operator θα φέρει στην Ελλάδα 2,2 εκατομμύρια τουρίστες το 2015, από 2 εκατ. που έφερε το 2014.

Ο κ. Λονγκ, αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι κορυφαίος μεσογειακός προορισμός, υπογράμμισε ότι ο όμιλος, του οποίου ηγείται, θα συνεχίζει να στηρίζει τη χώρα, όπως άλλωστε έκανε, όπως ανέφερε, και στα δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα.

Στο μέτωπο των επενδύσεων, ο επικεφαλής της TUI σημείωσε ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται ασφαλώς να επενδύσει στην Ελλάδα με νέα προϊόντα, σε συνεννόηση και με ιδιώτες επενδυτές.

Με αφορμή δε τόσο την άμβλυνση της εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όσο και την ελκυστικότητα της χώρας στον άξονα των επενδύσεων, ο κ. Λονγκ έκρινε πολύ βασική προϋπόθεση την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024