Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο 7,7% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στο 7,7% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Ταχύτατη αποκλιμάκωση καταγράφει την τελευταία ώρα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στο 7,7% από 8,2% νωρίτερα. Η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, αλλά και η έκθεση της Morgan Stanley με την οποία χαρακτηρίζει «ελκυστικούς» τους ελληνικούς τίτλους μετά τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις , διαμορφώνουν το κλίμα.

Ταχύτατη αποκλιμάκωση καταγράφει την τελευταία ώρα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στο 7,7% από 8,2% νωρίτερα. Η διαφορά απόδοσης (spread) σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς υποχωρεί στις 690 μονάδες βάσης.

Η πληροφορία που μετέδωσε το Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, αλλά και η έκθεση της Morgan Stanley με την οποία χαρακτηρίζει «ελκυστικούς» τους ελληνικούς τίτλους μετά τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις , διαμορφώνουν το κλίμα.

Θετικά επιδρά και το δημοσίευμα του Blοomberg που αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας να μεταπείσει τη ζώνη του ευρώ, ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα η μετατροπή των μη χρησιμοποιούμενων κεφαλαίων από το ισχύον πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών (ΤΧΣ) σε μια πιστωτική γραμμή, που θα φτάσει ως τα 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, αν συμπεριληφθούν σε αυτή τα κέρδη των ομολόγων SMPs και ANFAs.

Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται στο 7,4%, το επιτόκιο του 15ετούς στο 8,9% και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,8%.

Σημειώνεται πως από την ταχύτητα αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων θα εξαρτηθεί το εάν θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών για έκδοση 7ετούς ελληνικού ομόλογου και 18μηνων εντόκων γραμματίων πριν από το τέλος του έτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024