Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στα 1,1 δισ. ευρώ οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα στο 8μηνο 2014

Καθαρή εισροή ύψους 1,1 δισ. ευρώ κατέγραψαν οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο 8μηνο 2014 οι άμεσες επενδύσεις κατοίκων στο εξωτερικό εμφάνισαν καθαρή εκροή ύψους 249 εκατ. ευρώ.

Καθαρή εισροή ύψους 1,1 δισ. ευρώ κατέγραψαν οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο 8μηνο 2014 οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ενώ οι άμεσες επενδύσεις κατοίκων στο εξωτερικό εμφάνισαν καθαρή εκροή ύψους 249 εκατ. ευρώ.

Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε καθαρή εκροή 1,1 δισ. ευρώ, λόγω της αύξησης των επενδύσεων κατοίκων στο εξωτερικό (εκροή 5,4 δισ. ευρώ), η οποία αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο των επενδύσεων μη κατοίκων στην Ελλάδα (εισροή 4,3 δισ. ευρώ κυρίως λόγω των τοποθετήσεων σε μετοχές ελληνικών επιχειρήσεων).

Στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων καταγράφηκε καθαρή εκροή ύψους 1,9 δισ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα, η οποία αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την καθαρή αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς μη κατοίκους και την μείωση των τοποθετήσεων κατοίκων σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό.

Τον Αύγουστο 2014 δεν σημειώθηκαν αξιοσημείωτες συναλλαγές στις άμεσες επενδύσεις, ενώ οι επενδύσεις χαρτοφυλακίου παρουσίασαν καθαρή εκροή 4,9 δισ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου. Στις λοιπές επενδύσεις παρατηρήθηκε τον Αύγουστο καθαρή εισροή 3,7 δισ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στην καθαρή εισροή από τοποθετήσεις μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024