Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων έως το τέλος 2015

Παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων έως το τέλος 2015

Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων και το 2015 θα προβλέπει μεταξύ άλλων τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και με την οποία θα επέρχονται μια σειρά από ευνοϊκές διορθώσεις σε φορολογικές διατάξεις. Το κίνητρο της απόσυρσης, πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης ή έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης, θα ισχύει για αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015.

Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων και το 2015 θα προβλέπει μεταξύ άλλων τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή και με την οποία θα επέρχονται μια σειρά από ευνοϊκές διορθώσεις σε φορολογικές διατάξεις.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έχει ήδη αποστείλει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη τις προτεινόμενες διατάξεις , οι οποίες αναμένεται να εισαχθούν μεθαύριο στη Βουλή υπό τη μορφή τροπολογίας.

Το κίνητρο της απόσυρσης, δηλαδή η πλήρης απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης ή η έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης (ανάλογα τον κυβισμό) θα ισχύει για αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2001.

Στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων καταδεικνύουν από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα έχουν αποσυρθεί περίπου 52.400 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 41.850 αντικαταστάθηκαν με καινούργια.

Αποδείχθηκε δε στην πράξη πως το μέτρο της απόσυρσης απέφερε στο Δημόσιο σημαντικά φορολογικά έσοδα, ενώ συνέβαλε και στην τόνωση της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου. Ενδεικτικά στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 53.844.

Εξάλλου, με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών θα επέρχονται αλλαγές στο τρόπο δήλωσης του πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων, ώστε αυτό να ακολουθεί την εμπορική και όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου, θα προβλέπεται η φορολόγηση των αγροτών βάσει του δηλωθέντος και όχι του τεκμαρτού εισοδήματός τους, θα εξαιρούνται οι επιτηδευματίες με αναπηρία 80% και άνω από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ, θα επεκτείνεται ο χρόνος άσκησης της ενδικοφανούς προσφυγής στις 90 από τις 60 ημέρες, ενώ θα επεκτείνεται η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως και το τέλος του 2014.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024