Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τις αγορές καλυμμένων ομολόγων ξεκίνησε η ΕΚΤ

Τις αγορές καλυμμένων ομολόγων ξεκίνησε η ΕΚΤ

Την έναρξη αγορών καλυμμένων ομολόγων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η ΕΚΤ προχώρησε στην αγορά γαλλικών καλυμμένων βραχυπρόθεσμων ομόλογων από την Societe Generale και την BNP Paribas.

 

 

Την έναρξη αγορών καλυμμένων ομολόγων (covered bonds) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η ΕΚΤ προχώρησε στην αγορά γαλλικών καλυμμένων βραχυπρόθεσμων ομόλογων από την Societe Generale και την BNP Paribas.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέληξε στις 15 Οκτωβρίου στο νομικό πλαίσιο του προγράμματος αγορών καλυμμένων ομολόγων, πλησιάζοντας πιο κοντά στην εφαρμογή των αγορών ενεργητικών με την οποία ευελπιστεί να τονώσει την οικονομία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ υπέγραψε τα δύο διατάγματα με τα οποία ιδρύεται επισήμως το πρόγραμμα και αναλύεται το πώς θα εφαρμοστούν.

Σημειώνεται πως ήδη από τις 2 Οκτωβρίου η ΕΚΤ είχε προαναγγείλει ότι οι αγορές καλυμμένων ομολόγων θα αρχίσουν στο δεύτερο ήμισυ του μήνα.

Τα καλυμμένα ομόλογα «καλύπτονται» από περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν στον ισολογισμό τους οι τράπεζες. Πρόκειται για τίτλους χρέους που εξασφαλίζονται μέσω απαιτήσεων από τιτλοποιημένα επιχειρηματικά, στεγαστικά ή και καταναλωτικά δάνεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024