Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρυξέλλες: Αυξημένες αρμοδιότητες στην Task Force στη μετά Μνημόνιο εποχή

Βρυξέλλες: Αυξημένες αρμοδιότητες στην Task Force στη μετά Μνημόνιο εποχή

Το ενδεχόμενο να αναλάβει η Τask Force ένα σημαντικό τμήμα του έργου της τρόικας στην Ελλάδα στη μετά Μνημόνιο εποχή εξετάζουν οι Βρυξέλλες. Και αυτό διότι δεν συμφωνούν με την απεξάρτηση της Ελλάδας από το Μνημόνιο στο πρότυπο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε από την αρχή «ειδική περίπτωση». Την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας αναμένεται ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να τοποθετηθεί.

Το ενδεχόμενο να αναλάβει η Τask Force ένα σημαντικό τμήμα του έργου της τρόικας στην Ελλάδα στη μετά Μνημόνιο εποχή εξετάζουν οι Βρυξέλλες.

Και αυτό διότι οι Βρυξέλλες δεν συμφωνούν με την απεξάρτηση της Ελλάδας από το Μνημόνιο στο πρότυπο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε από την αρχή «ειδική περίπτωση».

Συνεπώς, δεν θα ήταν νοητό να εξέλθει από την κηδεμονία με τους ίδιους όρους που εξήλθαν το Δουβλίνο και η Λισσαβόνα, όπου οι επισκέψεις της τρόικας γίνονται πλέον ανά εξάμηνο και όχι ανά τρίμηνο.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα περιμένει για να τοποθετηθεί επί του ελληνικού θέματος την ολοκλήρωση της τρέχουσας (προτελευταίας) αξιολόγησης της τρόικας, προκειμένου να εκτιμήσει τα μεγέθη τόσο της ευρωπαϊκής συνδρομής όσο και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα απαιτηθούν για να πειστούν τα επόμενα χρόνια αγορές και δανειστές ότι η ελληνική οικονομία είναι αξιόπιστη.

Αν τα εν λόγω μεγέθη είναι σημαντικά – και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι στην Ελλάδα η πολιτική αστάθεια ελλοχεύει εκ νέου -οι Βρυξέλλες θα βρεθούν ενώπιον σοβαρών διλημμάτων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι για να υπογράψει η ευρωζώνη μια νέα οικονομική συμφωνία με την Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει εκ των προτέρων ότι αυτή θα τηρηθεί ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ύψος της νέας οικονομικής συνδρομής, καθώς και από το εύρος των διαρθρωτικών αλλαγών που θα παραμείνουν εκκρεμείς μετά το πέρας της αξιολόγησης της τρόικας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024