Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έως δύο χρόνια αναμονή για τη σύνταξη

Έως δύο χρόνια αναμονή για τη σύνταξη

Ακόμη και δύο χρόνια πρέπει να περιμένουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους. Μεγαλύτερη είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που συνταξιοδοτούνται με διαδοχική ασφάλιση. Ενδεικτικό είναι ότι στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 58.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Το κύμα φυγής εν όψει αλλαγών στο ασφαλιστικό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο χρόνος αναμονής για τη σύνταξη.

Ακόμη και δύο χρόνια πρέπει να περιμένουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους, ενώ μεγαλύτερη είναι η ταλαιπωρία για εκείνους που συνταξιοδοτούνται με διαδοχική ασφάλιση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ενδεικτικό είναι ότι στο ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα 57.934 αιτήσεις απλών συντάξεων, 10.725 με διαδοχική, 66.917 για επικουρικές και 6.704 για επικουρικές με διαδοχική ασφάλιση. Προσωρινή σύνταξη παίρνουν 35.000 ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται 9.000 για προσωρινή σύνταξη.

Στον ΟΑΕΕ εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν προσωρινή σύνταξη.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, καθώς η αναμονή μπορεί να φτάσει έως και τα πέντε χρόνια.

Η αναμονή για την έκδοση σύνταξης λαμβάνει εκκρηκτικές διαστάσεις, ιδιαίτερα λόγω του κύματος φυγής που παρατηρείται εν όψει αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Τι απαντούν από το ΙΚΑ

Πάντως, η. Διοίκηση του ΙΚΑ, υπολογίζει τις εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια και επικουρική σύνταξη σε 135.576 και υποστηρίζει ότι ο ρυθμός απόδοσης βελτιώνεται σταδιακά.

Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι κάποια υποκαταστήματα, κυρίως στην περιφέρεια, εκδίδουν συντάξεις μέσα σε 3 έως 6 μήνες. Επισημαίνουν, ωστόσο, οτι η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο, δεν επιτρέπει για την ώρα παρά μόνο οριακές βελτιώσεις στους χρόνους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024