Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Νάπολη και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στραμμένα τα βλέμματα των αγορών

Στη Νάπολη και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στραμμένα τα βλέμματα των αγορών

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αύριο Πέμπτη στη Νάπολη, είναι στραμμένα τα βλέμματα των αγορών καθώς ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων, γνωστά ως ABS,  που προανήγγειλε τον Σεπτέμβριο.

 

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αύριο Πέμπτη στη Νάπολη, είναι στραμμένα τα βλέμματα των αγορών καθώς ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων, γνωστά ως ABS, που προανήγγειλε τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg ένα μήνα μετά τη μείωση των επιτοκίων του ευρώ σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και τη δέσμευση να αγοράσει τίτλους που προέρχονται από τιτλοποίηση και καλυμμένα ομόλογα, η ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες για το νέο αυτό μέτρο στήριξης της οικονομίας στη Νάπολι.

Το σχέδιο αγοράς περιουσιακών στοιχείων που αναμένεται να επεκτείνει έως και 1 τρισ. ευρώ τον ισολογισμό της ΕΚΤ θα πρέπει κατά το Bloomberg να εξεταστεί από τους κεντρικούς τραπεζίτες της ευρωζώνης προκειμένου να εκτιμηθεί το κατά πόσον αυτό θα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό και να αναζωογονήσει την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Δημοσίευμα των Financial Times έφερε χθες Τρίτη τον Μάριο Ντράγκι να πιέζει αύριο τα μέλη του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποδεχθούν επισφαλή δάνεια ελληνικών και κυπριακών τραπεζών, που αξιολογούνται ως «junk», σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η νεότερη απόπειρα διάσωσης της οικονομίας της ευρωζώνης από τη στασιμότητα θα στεφθεί με επιτυχία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024