Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φοροαπαλλαγές για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών προτείνει το ΥΠΕΚΑ

Φοροαπαλλαγές για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών προτείνει το ΥΠΕΚΑ

Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κατά τη συνάντησή τους χθες, Δευτέρα.

Όπως επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, η κατά 100% φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών για τις δαπάνες έως 15.000 ευρώ, που θα κάνουν προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αποτελεί μια ολοκληρωμένη οικονομική, αναπτυξιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση που πρέπει να υιοθετήσει η Κυβέρνηση.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμη ότι το κόστος των φοροαπαλλαγών θα υπερκεραστεί από τους φόρους που θα εισπραχθούν από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών και, επιπλέον, η δράση θα οδηγήσει:

  • Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της οικοδομής.
  • Σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά.
  • Σε διάσωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη μεταποίηση δεδομένου ότι άνω του 70% των υλικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται για τη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων παράγεται από ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες.
  • Στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε εξάλλου ότι η εμπειρία από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», δείχνει το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συγκεκριμένη δράση και στην κατεύθυνση αυτή το ΥΠΕΚΑ διεκδικεί στη νέα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020), επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος.

«Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες των περίπου 5.500.000 κατοικιών της χώρας, που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών τους, αρκεί η Πολιτεία να τους δώσει το κίνητρο της φοροαπαλλαγής», καταλήγει ο υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024