Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε υψηλό διμήνου η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Σε υψηλό διμήνου η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών περίπου διαμορφωνόταν η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου την Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει το Reuters, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο. «Υπάρχει ανησυχία ότι αν ισχυριστούν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια, τότε η αγορά θα εκτιμήσει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά ομολόγων», σχολίασε trader.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών περίπου διαμορφωνόταν η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου την Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει το Reuters, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το
μνημόνιο. Ωστόσο, ρόλο έπαιξαν και οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου την άνοιξη του 2015.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε την περασμένη εβδομάδα από το Βερολίνο ότι η χώρα ελπίζει να βγει από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Η χρηματοδότηση από την ΕΕ ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους, ενώ αυτή από το ΔΝΤ το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν ανησυχία για τη μελλοντική χρηματοδότηση της χώρας και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει ανησυχία ότι αν ισχυριστούν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια, τότε η αγορά θα εκτιμήσει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά ομολόγων», σχολίασε trader.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχυόταν κατά 37 μονάδες βάσης, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τα μέσα Μαΐου, στο 6,526%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024