Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Καμία καθυστέρηση στη έλευση της τρόικας στην Αθήνα

ΥΠΟΙΚ: Καμία καθυστέρηση στη έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα κατόπιν υποβολής αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο του νέου κύκλου αξιολόγησης έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, και τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και στελέχη της τρόικας.

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα κατόπιν υποβολής αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Μάλιστα, στο πλαίσιο προετοιμασίας του νέου κύκλου αξιολόγησης έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη και τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και στελέχη της τρόικας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαψεύσθηκαν, ο Σταύρος Παπασταύρου σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε επαφές στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τις οποίες έθεσε το ζήτημα της αναβολής της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα.

Πριν τη διάψευση το in.gr είχε απευθυνθεί σε δύο στελέχη τους οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με το πρώτο να δηλώνει πως δεν γνωρίζει το θέμα και το δεύτερο να μην επιβεβαιώνει, αλλά ούτε να διαψεύδει την ύπαρξη σχετικής πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με άλλες πηγές κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο η έλευση των επικεφαλής της τρόικας να γίνει κανονικά στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν μετά τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών και θα έχει αναλάβει καθήκοντα η Επιτροπή Γιούνκερ.

Μάλιστα, αυτό το σενάριο, το οποίο ουσιαστικά συνεπάγεται πως η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως τις 8 Οκτωβρίου, φέρεται να βρίσκει σύμφωνο το ΔΝΤ, το οποίο χθες -κατά πληροφορίες- οριστικοποίησε την έλευση του κλιμακίου του στην Αθήνα.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024