Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΤΕπ: Συμβάσεις 85 εκατ. ευρώ με Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα

ΕΤΕπ: Συμβάσεις 85 εκατ. ευρώ με Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα

Δύο χρηματοδοτικές συμβάσεις για 85 εκατ. ευρώ που θα διοχετευθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Τράπεζα Κύπρου (50 εκατ. ευρώ) και την Ελληνική Τράπεζα (35 εκατ. ευρώ), υπογράφηκαν στην Λευκωσία. Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Χόγιερ Βέρνερ κάλεσε τις τράπεζες να διασφαλίσουν ότι τα ποσά που διατίθενται στην Κύπρο θα φτάσουν στους τελικούς αποδέκτες.

Δύο χρηματοδοτικές συμβάσεις για 85 εκατ. ευρώ που θα διοχετευθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Τράπεζα Κύπρου (50 εκατ. ευρώ) και την Ελληνική Τράπεζα (35 εκατ. ευρώ), υπογράφηκαν στην Λευκωσία.

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Χόγιερ Βέρνερ κάλεσε τις τράπεζες να διασφαλίσουν ότι τα ποσά που διατίθενται στην Κύπρο θα φτάσουν στους τελικούς αποδέκτες.

Το θέμα είναι να επιτραπεί στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν τη δουλειά τους. Αποτελούν την πραγματική ατμομηχανή ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, σημείωσε.

Ο κ. Χόγιερ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Κύπρο και το λαό της Κύπρου για τα εντυπωσιακά στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη.

Παράλληλα, χαιρέτισε τις πρώτες ενδείξεις για βελτίωση της αγοράς εργασίας, αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να μιλάει κανείς για το τέλος της κρίσης. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε προτού μπορούμε να πούμε ότι «η δουλειά μας τελείωσε», είπε.

Στην προσήλωση της κυβέρνησης στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία έχει αρχίσει κατά τον ίδιο να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε διάθεση για συνεργασία με όλους και προσήλωση στην μεταρρύθμιση. Προσωπικοί πολιτικοί σχεδιασμοί και κατεστημένες νοοτροπίες δεν θα πρέπει να εκτροχιάζουν την προσπάθεια, επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που εξακολουθούν ν’ αντιμετωπίζουν.

Την ίδια ώρα όμως, πρόσθεσε, «διαπιστώνουμε τις αντοχές, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που διαθέτουν».

«Με συγκεκριμένες κινήσεις όπως η σημερινή στηρίζουμε και ενισχύουμε αυτές ακριβώς τις προοπτικές», ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024