Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάψευση Σαμαρά στις δηλώσεις Χαρβούβελη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Διάψευση Σαμαρά στις δηλώσεις Χαρβούβελη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε το σχόλιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στο Bloomberg ουσιαστικά διαψεύδει τις δηλώσεις Σαμαρά περί εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο. Η σχετική απάντηση «όχι μόνο δεν αποδυναμώνει αλλά, σε πλήρη αρμονία με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, θέτει επ΄ ακριβώς το πλαίσιο υπό το οποίο διεξάγεται η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο» τονίζει το υπουργείο.

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε το σχόλιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στο Bloomberg ουσιαστικά διαψεύδει τις δηλώσεις Σαμαρά περί εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Η σχετική απάντηση «όχι μόνο δεν αποδυναμώνει αλλά, σε πλήρη αρμονία με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, θέτει επ΄ ακριβώς το πλαίσιο υπό το οποίο διεξάγεται η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο» τονίζει το υπουργείο.

Η επίμαχη απάντηση αφορούσε στο ερώτημα εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει νωρίτερα από το πρόγραμμα χωρίς να κάνει βεβαίως χρήση των χρηματων που απομένουν. Ο υπουργός απάντησε ότι «όλα είναι ανοικτά» και υπό συζήτηση, εξηγώντας ότι αναζητείται λύση, ώστε να καλυφθεί με κάποιο τρόπο το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που τελειώνει στο τέλος του έτους και στο πρόγραμμα του ΔΝΤ που ολοκληρώνεται το 2016.

Ο υπουργός Οικονομικών «διαψεύδει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που μιλά για έξοδο από το μνημόνιο» ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλωτου, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Σε πλήρη αρμονία με τον πρωθυπουργό για το θέμα

Προκειμένου να καταδείξει ότι δεν υπάρχει καμία δυσαρμονία και διαφωνία μεταξύ του Γκ.Χαρδούβελη και του πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών παραθέτει στην ανακοίνωσή του το ερώτημα και την απάντηση του υπουργού, συμπεραίνοντας ότι βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για έξοδο από το μνημόνιο.

«Κατά τη συνέντευξή στο Bloomberg TV ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ρωτήθηκε επί λέξει: ‘Θα μπορούσε να βγει η Ελλάδα νωρίτερα από το πρόγραμμα, να αφήσει τα χρήματα που υπάρχουν τώρα στο τραπέζι και να βγει νωρίτερα από την ομπρέλα που παρέχει η τρόικα;’.

» Απάντησε, μεταξύ άλλων: ‘Όλα είναι ανοικτά, υπό την εξής έννοια: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ τελειώνει το 2016. Υπάρχει λοιπόν ένα κενό μεταξύ των δύο προγραμμάτων. Όλα είναι υπό συζήτηση. Είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι τώρα. Αλλά θα βρεθεί μία λύση’.»

» Η απάντηση αυτή όχι μόνο δεν αποδυναμώνει αλλά, σε πλήρη αρμονία με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, θέτει επ΄ ακριβώς το πλαίσιο υπό το οποίο διεξάγεται η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:

«Είναι λοιπόν άξιο απορίας σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση πώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών.»

» Αντ΄ αυτού, θα ήταν χρήσιμο να διαβάσουν τη σημερινή συνέντευξη του Διευθυντή του γραφείου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ν. Παππά, για τα θέματα της οικονομίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024