Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς αναδιάρθρωση ο κλάδος των συνεταιριστικών τραπεζών

Προς αναδιάρθρωση ο κλάδος των συνεταιριστικών τραπεζών

Νομοθετικές αλλαγές για την αναδιάρθρωση του κλάδου της Συνεταιριστικής Πίστης επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ. Στόχος είναι μετά τις 26 Οκτωβρίου και την ανακοίνωση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κινηθούν οι διαδικασίες για την οριστική αναδιάρθρωση του κλάδου των συνεταιριστικών τραπεζών. Οι αλλαγές στην αναδιάρθρωση του κλάδου της Συνεταιριστικής Πίστης αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Νομοθετικές αλλαγές για την αναδιάρθρωση του κλάδου της Συνεταιριστικής Πίστης επεξεργάζονται το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στόχος είναι μετά τις 26 Οκτωβρίου και την ανακοίνωση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κινηθούν οι διαδικασίες για την οριστική αναδιάρθρωση του κλάδου των συνεταιριστικών τραπεζών.

Οι αλλαγές στην αναδιάρθρωση του κλάδου της Συνεταιριστικής Πίστης αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας και το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την τρόικα.

Αν και στο μνημόνιο αναφερόταν ότι η στρατηγική για τις συνεταιριστικές τράπεζες πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για τις συνεταιριστικές τράπεζες θα κριθούν αφενός από τον πρόοδο των συγχωνεύσεών τους, αφετέρου από τα stress tests της ΕΚΤ που θα κρίνουν την τύχη του αποθέματος κεφαλαίων του ΤΧΣ.

Κατά πληροφορίες σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η συγχώνευση των συνεταιριστικών τραπεζών Δράμας, Έβρου και Σερρών με την Παγκρήτια Τράπεζα, ωστόσο τα υπουργεία Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επεξεργάζονται νομοθετικές αλλαγές που θα διευκολύνουν περαιτέρω το νομικό πλαίσιο για τις συγχωνεύσεις.

Ο Νίκος Μυρτάκης επικεφαλής της Παγκρήτιας Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών φέρεται να έχει ειδικό ρόλο στην παρακολούθηση της αναδιάρθρωσης του κλάδου της Συνεταιριστικής Πίστης και να βρίσκεται σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Η νέα στρατηγική για τον κλάδο αναμένεται να ξετυλιχτεί πλήρως το Νοέμβριο, οπότε θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις συγκέντρωσης και κεφαλαιακής ενίσχυσης.


Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024