Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς ολοκλήρωση το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed

Προς ολοκλήρωση το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μείωσε περαιτέρω το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει και δήλωσε ότι στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο, θα εκτιμήσει εάν συντρέχουν οι συνθήκες για τον τερματισμό του. Η Fed εκτίμησε παράλληλα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο υφιστάμενο εύρος τους για «σημαντικό χρονικό διάστημα».

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μείωσε περαιτέρω το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει και δήλωσε ότι στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο, θα εκτιμήσει εάν συντρέχουν οι συνθήκες για τον τερματισμό του.

«Εάν τα στοιχεία υποστηρίζουν ευρέως τις προσδοκίες της Επιτροπής για τη συνεχιζόμενη βελτίωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας και ο πληθωρισμός βαίνει προς το μακροπρόθεσμο στόχο του, η Επιτροπή θα τερματίσει το τρέχον πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού από την επόμενη συνεδρίασή της» αναφέρει η Επιτροπή Ανοικτών Αγορών (FOMC) της Fed.

Η Fed εκτίμησε παράλληλα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο υφιστάμενο εύρος τους για «σημαντικό χρονικό διάστημα», ενδεχομένως ακόμα και αφότου έχουν εκπληρωθεί οι στόχοι για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

«Η Επιτροπή συνεχίζει να εκτιμά ότι είναι πιθανό να χρειαστεί η διατήρηση του υφιστάμενου εύρους επιτοκίων για τα ομοσπονδιακά κεφάλαια για σημαντικό χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού, ειδικά εάν ο πληθωρισμός συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από το μακροπρόθεσμο στόχο του 2%» προσθέτει η FOMC.

«Η Επιτροπή προς το παρόν εκτιμά ότι ακόμα και εάν η απασχόληση και ο πληθωρισμός βρίσκονται κοντά στους στόχους που θέτει η αποστολή της, οι οικονομικές συνθήκες μπορεί, για κάποιο χρονικό διάστημα, να επιβάλουν τη διατήρηση των επιτοκίων για τα ομοσπονδιακά κεφάλια κάτω από τα επίπεδα τα οποία η Επιτροπή θεωρεί ως φυσιολογικά μακροπρόθεσμα» συμπληρώνει.

Με την έβδομη συνεχόμενη περικοπή του προγράμματος αγορών χρεογράφων (κατά 10 δισ. δολάρια), οι αγορές μειώνονται στα 15 δισ. δολάρια το μήνα. Το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης παραμένει στο επίπεδο του 0,0% με 0,25%.

Μετά τις αναφορές της Fed για την πρόθεσή της να κρατήσει επί μακρόν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, ο Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, στις 17.156 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024