Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Τζάνετ Γιέλεν στραμμένη η προσοχή των διεθνών αγορών

Στη Τζάνετ Γιέλεν στραμμένη η προσοχή των διεθνών αγορών

Στις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να δώσει σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα στοιχεία για το πότε σχεδιάζει να ξεκινήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της και πόσο γρήγορα θα κινηθεί προς αυτό, μετά από χρόνια διευκολυντικής πολιτικής, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

Στις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να δώσει σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα στοιχεία για το πότε σχεδιάζει να ξεκινήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της και πόσο γρήγορα θα κινηθεί προς αυτό, μετά από χρόνια διευκολυντικής πολιτικής, αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι η έναρξη αύξησης των επιτοκίων δεν αναμένεται πριν τα μέσα του 2015, η κεντρική τράπεζα μπορεί να ανακοινώσει τους βασικούς άξονες για το πως θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια στροφή.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν εικασίες ότι η Fed ίσως μεταβάλλει την πολιτική της αναφορικά με το πόσο ακόμα θα διατηρήσει τα επιτόκια της κοντά σε μηδενικά επίπεδα, ενώ ενδέχεται να μεταβάλει την απεικόνισή της για την αγορά εργασίας υποδηλώνοντας ότι υπάρχει πρόοδος προς την επίτευξη του στόχου της για πλήρη απασχόληση.

Τα δύο προαναφερθέντα στοιχεία θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ότι η πολιτική της, μετά από έξι χρόνια με χαμηλά επιτόκια σε επίπεδα ρεκόρ, ίσως αλλάξει. Μαζί με την ανακοίνωση για την επιτοκιακή πολιτική που αναμένεται στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας, η Fed θα δώσει στη δημοσιότητα τις νέες εκτιμήσεις της για την οικονομία και τα επιτόκια έως το 2017, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Οι προβλέψεις της για τα επιτόκια θα απεικονίζουν τις ανεξάρτητες εκτιμήσεις των αξιωματούχων της για το που θα διαμορφωθούν αυτά στο τέλος κάθε έτους.

H επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Τζάνετ Γιέλεν θα ξεκαθαρίσει στις 10 το βράδυ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, τις προθέσεις της Fed.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024