Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Reuters: Στις 26 Οκτωβρίου η δημοσιοποίηση των stress test

Reuters: Στις 26 Οκτωβρίου η δημοσιοποίηση των stress test

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress test) των 127 ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress test) των 127 ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα, Τετάρτη, το πρακτορείο, η επίσημη ανακοίνωση της ΕΚΤ για την ημερομηνία που θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα αναμένεται σύντομα.

Η υπό εξέλιξη αξιολόγηση είναι ένας διεξοδικός έλεγχος των ισολογισμών και της ανθεκτικότητας των μεγαλύτερων τραπεζών, προτού η ΕΚΤ αναλάβει τα εποπτικά της καθήκοντα τον Νοέμβριο, και διαφέρει από προηγούμενες ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων σε επίπεδο ΕΕ, από την άποψη ότι περιλαμβάνει διεξοδικό έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και ενσωματώνει τα αποτελέσματα του ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού με την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Αυτό θα επιτρέψει πιο ακριβή αξιολόγηση των ισολογισμών των τραπεζών, καθώς και των πιστωτικών και λοιπών κινδύνων που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Στο ίδιο πλαίσιο η ΕΚΤ θα συγκρίνει τα ευρήματα από επιμέρους τράπεζες με ευρήματα από τράπεζες παρόμοιου μεγέθους και θα εφαρμόσει το δικό της υπόδειγμα άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων από πάνω προς τα κάτω.

Τα ευρήματα από τα χαρτοφυλάκια που ήδη εξετάστηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό του σημείου εκκίνησης της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων και, για τους σκοπούς της άσκησης, μπορεί να οδηγήσουν σε προσαρμογή των ισολογισμών των τραπεζών στο τέλος του οικονομικού έτους 2013.

Κάποιες τράπεζες μπορεί να χρειαστεί να παράσχουν περαιτέρω ανάλυση και, εφόσον απαιτείται, να υποβάλουν εκ νέου τις προβολές της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να παράσχουν περαιτέρω στοιχεία στο πλαίσιο της προσέγγισης με βάση τον κανόνα «συμμόρφωση ή εξήγηση» που προβλέπεται στη διαδικασία.

Σε περιπτώσεις όπου τα στοιχεία του ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού υποδηλώνουν ότι μια τράπεζα δεν έχει επαρκείς προβλέψεις, αυτό θα οδηγεί σε προσαρμογές των προβολών που αφορούν τις ζημίες της τράπεζας για τα έτη 2014, 2015 και 2016 τόσο στο βασικό σενάριο όσο και στο σενάριο δυσμενών εξελίξεων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων. Επιπλέον, θα έχει επίδραση στα κέρδη και τις ζημίες στο πλαίσιο των σεναρίων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024