Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στις περιοχές της Ευρώπης που υπερβαίνει το 25% είναι το βασικό θέμα σήμερα, Τετάρτη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 58% , ήτοι είναι υπερδιπλάσια του στόχου αναφοράς της συζήτησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στις περιοχές της Ευρώπης που υπερβαίνει το 25% είναι το βασικό θέμα σήμερα Τετάρτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 58% , ήτοι είναι υπερδιπλάσια του στόχου αναφοράς της συζήτησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Σημειώνεται πως οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα τους στις 17 Ιουλίου είχαν επικρίνει τις εθνικές κυβερνήσεις για καθυστέρηση στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και είχαν απευθύνει έκκληση για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εφαρμογή των «συστημάτων παροχής εγγυήσεων για τη Νεολαία» που ξεκίνησε το προηγούμενο έτος και να προτείνει ελάχιστα πρότυπα για την ποιότητα των μαθητειών, το επίπεδο των μισθών και την πρόσβαση σε υπηρεσίες απασχόλησης.

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων, ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ και το Ευρωκοινοβούλιο θεωρεί ότι το ποσό πρέπει να αυξηθεί.

Στη συζήτηση συνάντηση που θα ξεκινήσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) θα γίνει μια επισκόπηση της προόδου και θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι οι στόχοι στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024