Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΕΤΕπ : Συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ για αυτοκινητοδρόμους, Μετρό και ενέργεια

Στην υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη στην Αθηνά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΤΕπ θα υπογράψει συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του Μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια.

Στην υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη στην Αθηνά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΤΕπ θα υπογράψει συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του Μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια.

Στην εκδήλωση υπογραφής των συμφωνιών πέραν από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Σημειώνεται πως με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποφάσισε προσφάτως τη χορήγηση 200 εκατ. ευρώ σε δάνεια προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για δύο δάνεια από τα οποία 150 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και 50 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank που προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024