Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία υπουργείου Ανάπτυξης - Δήμων για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Συνεργασία υπουργείου Ανάπτυξης – Δήμων για το ΕΣΠΑ 2014-2020

Η προετοιμασία και η υποστήριξη των Δήμων για το ΕΣΠΑ 2014-2020 βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η προετοιμασία και η υποστήριξη των Δήμων για το ΕΣΠΑ 2014-2020 βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο Γενικός Γραμματέας Α. Κοιμήσης και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Κ. Τζανακούλης ανέλυσαν στον υφυπουργό τη μεγάλη χρησιμότητα των στελεχών που διατέθηκαν στους Δήμους κατά το ΕΣΠΑ 2007-2013, ιδίως στους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, με χρηματοδότηση από την τεχνική βοήθεια και με διάθεση απ’ ευθείας προσωπικού απ’ τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε στους Δημάρχους την ανάγκη για έγκαιρη προετοιμασία και καλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορέων υλοποίησης εν όψει του νέου ΕΣΠΑ. Στη βάση αυτή συμφωνήθηκε η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων να συνεχίσει να στηρίζει τους Δήμους στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Βάρος θα πέσει στους Δήμους των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να ωριμάσουν τα έργα και να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή τους στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ακόμη, αποφασίσθηκε να ενισχυθούν οι πόροι τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη των Δήμων, αλλά και την ωρίμανση και την παρακολούθηση των έργων.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκαθάρισε τη βούληση της κυβέρνησης κανένας Δήμος και ιδίως όπου υπάρχει έλλειψη στελεχών, να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα εν όψει της υλοποίησης έργων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024