Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα», το μήνυμα των γερμανών βουλευτών

«Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα», το μήνυμα των γερμανών βουλευτών

«Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα». Με τη φράση αυτή, την οποία απέδωσε στα ελληνικά ο Bernhard Schulte-Drüggelte, επικεφαλής της εξαμελούς αντιπροσωπείας γερμανών βουλευτών, συνοψίστηκε το περιεχόμενο των επαφών με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν.Δένδια και τον υπουργό Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελη. Από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα δάνεια από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σε πειραματικό στάδιο αναφέρει το ΥΠΑΝ.

«Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα». Με τη φράση αυτή, την οποία απέδωσε στα ελληνικά ο Bernhard Schulte-Drüggelte, επικεφαλής της εξαμελούς αντιπροσωπείας γερμανών βουλευτών, συνοψίστηκε το περιεχόμενο των σημερινών επαφών με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Δένδια ο επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μετά από μια τόσο βαθιά κρίση διαφαίνεται φως στον ορίζοντα.

Ο ίδιος τόνισε πως επιδίωξη της Γερμανίας είναι να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα. «Οι φίλοι είναι για τα δύσκολα» δήλωσε στα ελληνικά ο γερμανός αξιωματούχος.

Παράλληλα, εξεδήλωσε την ικανοποίηση του για το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο δίνει «δεύτερη ευκαιρία» σε έλληνες επιχειρηματίες, των οποίων τα πρώτα επιχειρηματικά εγχειρήματα δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

«Χαίρομαι που δίνεται την δυνατότητα στους έλληνες επιχειρηματίες να αναλάβουν ρίσκο» τόνισε ο κ. Schulte-Drüggelte.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως είχε μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ελληνική οικονομία με τους γερμανούς βουλευτές, στην οποία έθεσε και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει η Γερμάνια την Ελλάδα.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε πως ενημέρωσε του γερμανούς βουλευτές για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, το οποίο -όπως είπε- έχει ως στόχο την μεταφορά ρευστότητας στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση για την αντιμετώπιση του μεγάλου κίνδυνου της ανεργίας.

Ο υπουργός απεκάλυψε πως ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών για να μεταπειστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει την επιδότηση επιτοκίου δανείων ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με πόρους του ΕΣΠΑ. Ακόμη, ζήτησε τη βοήθεια τους για την αναθεώρηση του εγκεκριμένου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων της Ελλάδος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γερμανούς βουλευτές. Προσβλέπω στην βοήθειά τους» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ξεκινά η δανειοδότηση από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα δάνεια από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σε πειραματικό στάδιο και από την αρχή του επόμενου χρόνου εκτιμάται ότι θα δανειοδοτούνται ευκολότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπεία Βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέλη της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.

Στελέχη του υπουργείου σχολίασαν μετά τη συνάντηση ότι στόχος του υπουργείου είναι η στήριξη της νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας και σε αυτό το πλαίσιο νωρίτερα ο υπουργός συναντήθηκε με στελέχη της google oι οποίοι συμφώνησαν να παράσχουν τεχνογνωσία, ενώ στο πλαίσιο της αλλαγής επιχειρηματικής κουλτούρας σχεδιάζεται και η αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα ώστε να αφορά και φυσικά πρόσωπα.

Στελέχη του υπουργείου σχολίασαν ακόμη ότι η φιλοσοφία που θα οφείλει να τον διαπνέει πρέπει να κινείται στην κατεύθυνση μίας νέας ευκαιρίας σε όποιον ατύχησε σε μία επιχειρηματική προσπάθεια, ώστε να επανέλθει στην αγορά και να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Παράλληλα, εξετάζεται μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης το ενδεχόμενο να έχει εφαρμογή πλέον ο Πτωχευτικός Κώδικας και στα φυσικά πρόσωπα, ακόμα και όταν δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά είναι π.χ. μισθωτοί.

Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει στην πράξη ακόμη ένα εργαλείο για την προστασία του καλόπιστου δανειολήπτη, κατά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024