Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη του προγράμματος εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank

Έναρξη του προγράμματος εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Alpha Bank. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η αποχώρηση τουλάχιστον 800 εργαζομένων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην τράπεζα, οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής.

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Alpha Bank. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η αποχώρηση τουλάχιστον 800 εργαζομένων. Εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους εργαζομένων κατά 15% περίπου σε ετήσια βάση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην τράπεζα, οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής. Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ρητώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι υπάλληλοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος θα λάβουν:

  • Ποσό που θα ισούται με τη νόμιμη αποζημίωση καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση (100%) σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, άνευ των περιορισμών που τίθενται από τον Ν. 3198/1955 για το ύψος της αποζημιώσεως.
  • Η βασική παροχή υπολογίζεται βάσει α) των τακτικών αποδοχών μηνός Ιουνίου 2014 προσαυξημένων x14/12 και β) των συμπληρωμένων ετών υπηρεσίας στην τράπεζα.
  • Το κίνητρο αποχώρησης υπολογίζεται βάσει των συμπληρωμένων, ακέραιων, ετών υπηρεσίας στην τράπεζα, σε συνδυασμό με τις τακτικές αποδοχές μηνός Ιουνίου 2014, αναλόγως της ηλικίας του υπαλλήλου.
  • Για το προσωπικό που θα αποχωρήσει στο πλαίσιο του προγράμματος, θα διατηρηθούν, σύμφωνα με τα εκάστοτε προβλεπόμενα τα προνομιακά επιτόκια για δάνεια που έχουν ληφθεί από την τράπεζα μέχρι και την 31.8.2014 και υφίστανται κατά τον χρόνο της αποχωρήσεως, αλλά και οι προσφερόμενοι από την τράπεζα ευνοϊκοί όροι ρυθμίσεων οφειλών προσωπικού στις οποίες έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι έως την ημερομηνία αποχωρήσεώς τους.
  • Το προσωπικό που θα αποχωρήσει θα συνεχίσει να καλύπτεται νοσοκομειακά μέσω του ομαδικού ασφαλιστηρίου της εταιρείας ΑΧΑ Ασφαλιστική για δύο έτη μετά την αποχώρηση από την τράπεζα, με τους ισχύοντες για το εν ενεργεία προσωπικό όρους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024