Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαβεβαιώσεις Ρέντσι για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ιταλία

Διαβεβαιώσεις Ρέντσι για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ιταλία

Τη διαβεβαίωση πως οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της Ιταλίας για αποκρατικοποιήσεις ύψους 10 δισ. ευρώ εντός του 2014 θα προχωρήσουν κανονικά παρέσχε στην οικονομική εφημερίδα  «Il Sole 24ore» ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι , ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θεωρεί προτεραιότητα την πώληση μεριδίων των εταιρειών ενέργειας Eni και Enel.

 

Τη διαβεβαίωση πως οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της Ιταλίας για αποκρατικοποιήσεις ύψους 10 δισ. ευρώ εντός του 2014 θα προχωρήσουν κανονικά παρέσχε στην οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24ore» ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι , ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θεωρεί προτεραιότητα την πώληση μεριδίων των εταιρειών ενέργειας Eni και Enel.

Ο Ρέντσι αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της Ιταλίας ύψους 40 δισ. ευρώ τόνισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει να γίνουν και ότι θα γίνουν σεβαστοί οι στόχοι συνολικά.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την Eni και την Enel. Δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα για να μειωθεί το ποσοστό του κράτους σε δύο εταιρείες που έχουν μεγάλες δυνατότητες και η τιμή των μετοχών τους μπορεί να αυξηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ιταλία θα προχωρήσει στην εφαρμογή ενός σχεδίου για την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών, όμως ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι δεν θεωρεί προτεραιότητα την πώληση μεριδίων των εταιρειών ενέργειας Eni και Enel, δήλωσε ο ίδιος στην οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24ore»

Η κυβέρνηση, η οποία πασχίζει να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία καθώς η οικονομία έχει πέσει και πάλι σε ύφεση, θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 20 δισ. ευρώ τον ερχόμενο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο Ρέντσι προς την εφημερίδα. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να λάβει φέτος πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και μελετά έκτακτα μέτρα για τη μείωση του δημόσιου χρέους, το οποίο ανέρχεται σε 2 τρισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024