Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θέματα του υπουργείου Οικονομικών το «πρώτο πιάτο» με την τρόικα

Θέματα του υπουργείου Οικονομικών το «πρώτο πιάτο» με την τρόικα

«Πρώτο πιάτο» στο μενού της συνάντησης των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι είναι τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, κατά την έναρξη των συνομιλιών, η ελληνική πλευρά παρουσίασε τα στοιχεία εκτέλεσης του προυπολογισμού, από τα οποία προκύπτει ότι η χώρα βρίσκεται πάνω από τους στόχους. Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

«Πρώτο πιάτο» στο μενού της συνάντησης των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι είναι τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του in.gr, η μαραθώνια σύσκεψη -που συνεχιζόταν έως πολύ αργά το βράδυ της Τρίτης- διεξαγόταν σε πολύ καλό κλίμα. Η ελληνική πλευρά ξεκίνησε, θέτοντας με ένταση το ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία εκτέλεσης του προυπολογισμού, από τα οποία προκύπτει ότι η χώρα βρίσκεται πάνω από τους στόχους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας «αναγνώρισαν τις επιτυχίες στην οικονομία».

Στη διάρκεια της συζήτησης, η ελληνική πλευρά έθεσε και το ζήτημα των εκπτώσεων τον ΕΝΦΙΑ.

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» είπε ο κ. Χαρδούβελης πριν τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Δεν πήγαμε διακοπές. Εργαστήκαμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, και ως εκ τούτου είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα» πρόσθεσε.

Με βασικό όπλο την υλοποίηση ή τη δρομολόγηση αυτής για τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις, το οικονομικό επιτελείο προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπερασπιστεί τις φοροελαφρύνσεις, αλλά και τις «διευκολύνσεις» για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση, κυρίως μέσω της απόδειξης της αστοχίας και της αναποτελεσματικότητας των ισχυόντων μέτρων.

Η ελληνική αποστολή έφθασε τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Παρίσι και οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, που δεν βρίσκονται εντός του κτιρίου του Οργανισμού, αλλά στη λεγόμενη «Βίλα Σαϊντ», στο 16° διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος. Στη γαλλική πρωτεύουσα έφθασαν επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με δύο συμβούλους του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η γενική γραμματέας Αννα Στρατινάκη.

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένονται στο Παρίσι, αργότερα μέσα στην ημέρα. Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Πρωτόπαππας και Κυριάκος Πιερακάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα θα εξετασθούν μόνο θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αύριο οι συνομιλίες θα είναι εφ όλης της ύλης και για τα πέντε υπουργεία.

Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει, με τους επικεφαλής της τρόικας, ένα είδος ανασκόπησης, με τα πρώτα συμπεράσματα από τις εκτιμήσεις και στη συνέχεια προβλέπεται ενημέρωση στους δημοσιογράφους.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα, την Πέμπτη το βράδυ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι έχει αναλάβει τη διοικητική υποστήριξη του τριήμερου και την οργάνωση των μετακινήσεων των πέντε υπουργών και των συμβούλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024