Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους δύσκολη η ανάπτυξη λέει ο Α.Θωμόπουλος

Χωρίς αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους δύσκολη η ανάπτυξη λέει ο Α.Θωμόπουλος

Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία στην Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξης, εκτός εάν το χρέος των επιχειρήσεων και των ιδιωτών αναδιαρθρωθεί εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος μιλώντας στο Bloomberg. «Δεν θα προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες εκτός εάν υπάρξει ουσιώδης και βιώσιμη αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους», τόνισε.

Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία στην Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξης, εκτός εάν το χρέος των επιχειρήσεων και των ιδιωτών αναδιαρθρωθεί εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Άνθιμος Θωμόπουλος μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο η Ελλάδα χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις προκειμένου να υπάρξει ένας ενάρετος κύκλος ανάπτυξης, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση και οι δημόσιες επενδύσεις δεν μπορούν να ανακάμψουν σύντομα. «Δεν θα προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες εκτός εάν υπάρξει και ουσιώδης και βιώσιμη αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις εξεταζόμενες από την κυβέρνηση προτάσεις για το χειρισμό των επισφαλών δανείων ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς είπε πως «οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή αποτελούν ένα σημαντικό, θετικό βήμα».

Αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες που δυνητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν πρόσθετα να τονωθεί η ανάπτυξη ο κ. Θωμόπουλος τόνισε πως «ένα στοχευμένο επενδυτικό πρόγραμμα από τον επίσημο τομέα της ευρωζώνης, με τη συμμετοχή δημόσιων τραπεζών θα βοηθούσε επίσης στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024