Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FT: Η Ελλάδα επιδιώκει φορολογικές περικοπές από την τρόικα

FT: Η Ελλάδα επιδιώκει φορολογικές περικοπές από την τρόικα

Στην επιδίωξη της κυβέρνησης να πείσει τους δανειστές της ότι η Ελλάδα δικαιούται μειώσεις φόρων το 2015 μετά από χρόνια λιτότητας αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times. Σε ανταπόκριση από την Αθήνα υπογραμμίζεται πως το αίτημα για μειώσεις φόρων που θα υποβάλει ο Γκ.Χαρδούβελης στην τρόικα στο Παρίσι εδράζεται στο ότι η χώρα είναι πλέον σε καλό δρόμο και θα ξεπεράσει με άνεση τους δημοσιονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.

Στην επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να πείσει τους διεθνείς δανειστές της ότι η Ελλάδα δικαιούται μειώσεις φόρων το 2015 μετά από χρόνια λιτότητας αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.

Σε ανταπόκριση της βρετανικής εφημερίδας από την Αθήνα υπογραμμίζεται πως το αίτημα για μειώσεις φόρων που θα υποβάλει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στην τρόικα στο Παρίσι εδράζεται στο ότι η χώρα είναι πλέον σε καλό δρόμο και θα ξεπεράσει με άνεση τους δημοσιονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.

Η ανταποκρίτρια των Financial Times αναφέρεται μάλιστα και σε δηλώσεις του κ Χαρδούβελη σύμφωνα με τις οποίες το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα υπερβεί τον φετινό στόχο του 1,5%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να προτείνει στην τρόικα μια σειρά από φορολογικές ελαφρύνσεις στο ΦΠΑ, στον ΕΦΚ επί των καυσίμων θέρμανσης και στο φόρο αλληλεγγύης.

Τονίζεται δε πως ενδεχόμενες μειώσεις σε αυτούς τους φόρους θα προσφέρουν αφενός την απαραίτητη ανακούφιση στους Έλληνες φορολογούμενους που επιβαρύνονται υπέρμετρα από τους φόρους στην περιουσία, αφετέρου θα ενισχύσουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει βγει επιτέλους από μια ιστορική κρίση.

Οι Financial Times αναφέρονται μεταξύ άλλων και στα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ και κατέδειξαν πως η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Στο σημείο αυτό το δημοσίευμα επικαλείται αναφορές στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος σύμφωνα με το οποίο από τη σύγκριση του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου με το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου 2014 προκύπτει ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά περίπου 0,5% κατά το δεύτερο τρίμηνο τους έτους.

Καταλήγοντας η εφημερίδα αναφέρει ότι εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας το ελληνικό ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί εφέτος κατά περίπου 1%, σε σύγκριση με την πρόβλεψη της τρόικας για αύξηση 0,6%, ωθούμενο κυρίως από το ρεκόρ του τουρισμού την καλοκαιρινή σεζόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024