Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχίζει στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα

Αρχίζει στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες που σχεδιάζει να κάνει ο πρωθυπουργός για τις φοροελαφρύνσεις αρχίζει σε λίγη ώρα στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα. Οι διαπραγματεύσεις είναι προπαρασκευαστικές και ως εκ τούτου δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις. Βασική προτεραιότητα του ταξιδιού είναι η αύξηση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης, διευκρίνισε ο Γκ.Χαρδούβελης.

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες που σχεδιάζει να κάνει ο πρωθυπουργός σχετικά με φοροελαφρύνσεις αρχίζει σε λίγη ώρα στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα.

Οι διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη είναι προπαρασκευαστικές της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος και ως εκ τούτου δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα εκλαμβάνεται και η δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης τη Δευτέρα το βράδυ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τελευταία σύσκεψη προετοιμασίας για το Παρίσι, ότι βασική προτεραιότητα του ταξιδιού είναι η αύξηση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε έτοιμος για τη διαπραγμάτευση, αλλά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση τι πρέπει να περιμένουν οι Έλληνες να τους φέρει από το Παρίσι. Σε επίμονες ερωτήσεις δε αν στο Παρίσι υπάρχει πιθανότητα να δοθεί το πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις ή άλλα μέτρα, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι «αυτά δεν είναι στην ατζέντα. Αυτά όλα, αν τα θέσουν, θα έχουμε απαντήσεις. Αν τα θέσουν».

Αν και ο υπουργός Οικονομικών κρατά τα χαρτιά του κλειστά, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένει από το Παρίσι μια εξέλιξη που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως πράσινο φως, προκειμένου να κάνει τις πρώτες εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις από το βήμα της ΔΕΘ.

Από την πλευρά της, η Αθήνα έχει να επιδείξει καλά δημοσιονομικά αποτελέσματα, καθώς και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων σε υψηλό βαθμό.

Οι συναντήσεις στο Παρίσι θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης (6 μ.μ.) και θα επικεντρωθούν αρχικά σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Την Τετάρτη θα εξεταστούν ανοιχτά θέματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Τέλος, το πρωί της Πέμπτης θα γίνει μια ανασκόπηση με τους εικεφαλής της τρόικας και στη συνέχεια μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών.

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024