Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Ολάντ συναντά ο Ντράγκι, που επικοινώνησε και με τη Μέρκελ

Τον Ολάντ συναντά ο Ντράγκι, που επικοινώνησε και με τη Μέρκελ

Ιδιαιτέρως πιεστική γίνεται η κατάσταση για την ΕΚΤ και τον πρόεδρο της Μ.Ντράγκι, που καλείται εκτός από τα αρνητικά και ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία να αντιμετωπίσει και την πολιτική διαμάχη που ανάβει στο εσωτερικό της ευρωζώνης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Λάδι στη φωτιά έριξε μια δήλωση Ντράγκι για την αυστηρή λιτότητα που ακολουθείται, με το Βερολίνο να φέρεται να του ζητά εξηγήσεις και τη Γαλλία να τον συγχαίρει. Στο πλαίσιο αυτό μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Μέρκελ, ο Ντράγκι συναντά τον Ολάντ.

Ιδιαιτέρως πιεστική γίνεται η κατάσταση για την ΕΚΤ και τον πρόεδρο της Μ.Ντράγκι, που καλείται εκτός από τα αρνητικά και ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία να αντιμετωπίσει και την πολιτική διαμάχη που ανάβει στο εσωτερικό της ευρωζώνης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Λάδι στη φωτιά έριξε μια δήλωση Ντράγκι για την αυστηρή λιτότητα που ακολουθείται, με το Βερολίνο να φέρεται να του ζητά εξηγήσεις και τη Γαλλία να τον συγχαίρει.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Μέρκελ, ο Ντράγκι συναντά τον Ολάντ στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων. Στο επίκεντρο της συζήτησης η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης.

Την τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι-Μέρκελ επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπήρξε μια τηλεφωνική συνομιλία» ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Ντράγκι, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο Ντράγκι ήταν αυτός που τηλεφώνησε στην καγκελάριο, διευκρίνισε ο Ζάιμπερτ.

Ωστόσο, ο Ζάιμπερτ επιμένει ότι η εκδοχή του Spiegel, σύμφωνα με την οποία η καγκελάριος Α.Μέρκελ τηλεφώνησε στον Μ.Ντράγκι για να του ζητήσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του, «δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και τα γεγονότα».

Τις επίμαχες δηλώσεις ο Ντράγκι είχε κάνει στο Τζάκσον Χολ, στις ΗΠΑ, δηλώνοντας έτοιμος να «προσαρμόσει περαιτέρω» τη νομισματική πολιτική στην ευρωζώνη. Αυτό ερμηνεύθηκε από ορισμένους ως ανακοίνωση νέων μέτρων «α λα αμερικανικά», τα οποία θα μπορούσαν να θεωρηθούν άμεση χρηματοδότηση των κρατών.

Η Γερμανία, η οποία είναι πολύ προσηλωμένη στην νομισματική ορθοδοξία, προσπάθησε να μετριάσει τις δηλώσεις αυτές, με τον υπουργό Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υποστηρίζει πως «ερμηνεύθηκαν υπερβολικά».

Στη Γαλλία αντίθετα, η σκέψη αυτή του Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε επίσης να στηριχθεί η ευρωπαϊκή ανάπτυξη μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής, θίγει μια ευαίσθητη χορδή την ώρα που διεξάγεται συζήτηση για την οικονομική πολιτική της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μ.Βάλς έσπευσε να χαιρετίσει την έναρξη της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρό της, τον Μάριο Ντράγκι, να πάει «πιο μακριά» σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες τόνωσης της ανάκαμψης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024