Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκό μητρώο επιχειρήσεων και ρήτρα απασχόλησης τα όπλα κατά της ανεργίας

Λευκό μητρώο επιχειρήσεων και ρήτρα απασχόλησης τα όπλα κατά της ανεργίας

Η δημιουργία λευκού μητρώου επιχειρήσεων, στο οποίο όποια εταιρεία κερδίσει μία θέση μπορεί να ελπίζει αρχικά σε λιγότερους ελέγχους και, σε δεύτερη φάση, σε μείωση των εργοδοτικών εισφορών και με την εφαρμογή ρήτρας απασχόλησης «παντού, σε κάθε ενέργεια, είτε αυτό είναι πολιτική, είτε είναι πρόγραμμα, είτε είναι δράση, είτε είναι νομοθεσία» είναι τα νέα όπλα που κατεβάζει η κυβέρνηση στη μάχη κατά της ανεργίας. Αυτό αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Απασχόληση.

Η δημιουργία λευκού μητρώου επιχειρήσεων, στο οποίο όποια εταιρεία κερδίσει μία θέση μπορεί να ελπίζει αρχικά σε λιγότερους ελέγχους και, σε δεύτερη φάση, σε μείωση των εργοδοτικών εισφορών και με την εφαρμογή ρήτρας απασχόλησης «παντού, σε κάθε ενέργεια, είτε αυτό είναι πολιτική, είτε είναι πρόγραμμα, είτε είναι δράση, είτε είναι νομοθεσία» είναι τα νέα όπλα που κατεβάζει η κυβέρνηση στη μάχη κατά της ανεργίας.

Αυτό αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Απασχόληση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των πολιτικών ηγεσιών των συναρμόδιων υπουργείων και των προεδρείων των κοινωνικών εταίρων.

Ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η ανεργία «είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός εχθρός της κοινωνίας», ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου να συγκεράσουν τις προτάσεις τους και στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, να προσέλθουν με μια ενιαία πρόταση.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταρχάς έθεσε την πρόταση της καθιέρωσης ρήτρας απασχόλησης σε οποιοδήποτε κυβερνητικό αναπτυξιακό μέτρο, η οποία και υιοθετήθηκε, ενώ ανέπτυξε και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις δυνατότητες δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

«Επιδιώκουμε ένα δυνατό, ισχυρό κοινωνικό μέρισμα απασχόλησης μέσα από την ανάπτυξη» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι «καθώς η ελληνική οικονομία περνάει σε ένα ανοδικό κύκλο ανάπτυξης, το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και τη χώρα, είναι η ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Κίνητρα για τις εταιρείες του λευκού μητρώου επιχειρήσεων

Ο υπουργός εστίασε στη δημιουργία λευκού μητρώου επιχειρήσεων «μέσα από το οποίο θα επιδιώξουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθότι διαθέτουμε και τα εργαλεία, όπως είναι η Εργάνη, να διαμορφώσουμε ένα μητρώο για τις επιχειρήσεις, με την παροχή κινήτρων σε εκείνες, οι οποίες είναι συνεπείς, συμμορφώνονται με τους νόμους του κράτους, δεν χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, διατηρούν τον αριθμό των εργαζομένων τους ή τον αυξάνουν, δεν είναι εποχιακές, δεν έχουν επιπέσει σε παραβάσεις εργασιακές.»

» Θα έχουν από το υπουργείο Εργασίας, μια μειωμένη παρέμβαση όσον αφορά τους ελέγχους του ΣΕΠΕ και της ΕΥΠΕΑ και ό,τι άλλο μπορεί να προκύψει μέσα από ένα διάλογο που θα ξεκινήσουμε αμέσως, ώστε να το συνδέσουμε και με μία πιθανή μείωση των εισφορών».

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν το λευκό μητρώο θα συνδεθεί με μείωση εισφορών και φοροελαφρύνσεις ο υπουργός είπε ότι «σε πρώτη φάση, αφορά το υπουργείο Εργασίας. Αφορά, όπως είπα, τους ελέγχους. Και σε δεύτερη φάση, θα το δούμε, εξετάζουμε τη σύνδεσή του, με μία πιθανή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Επίσης σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν είναι συνεπείς ο υπουργός διαφώνησε «μην το λέτε αυτό. Υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία συνεπών επιχειρήσεων διαχρονικά. Αυτόν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας ποτέ δεν τον αναγνωρίσαμε και ποτέ ως Πολιτεία δεν τον τοποθετήσαμε στην θέση που του αρμόζει, δηλαδή να υπάρξουν κριτήρια αναγνώρισης. Αυτό κάνουμε για πρώτη φορά.»

» Και πιστεύω ότι θα έχει αποτελέσματα και στην απασχόληση, γιατί είναι ισχυρό κίνητρο για κάποιον να μπει σε αυτό το Λευκό Μητρώο της επιχειρηματικότητας και να αυξήσει το προσωπικό του ή να διατηρήσει τις θέσεις απασχόλησης και το σημαντικότερο, να μην υποπέσει σε εργασιακή παράβαση».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις συμπράξεις των κοινωνικών εταίρων με το υπουργείο Εργασίας, με την κυβέρνηση γενικότερα, αλλά και με τον ΟΑΕΔ, που θα γίνει, επίσης, για πρώτη φορά. Όπως εξήγησε στόχος είναι «να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς, τις δράσεις, τις συνέργειες που κάνουν οι κοινωνικοί εταίροι και η κυβέρνηση, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα όλων των ενεργειών».

Διάγνωση αναγκών εργασίας

Την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία βάσης όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς σε επαγγέλματα, δεξιότητες, προσόντα, κτλ ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Την Παρασκευή υπέγραψα την υπουργική απόφαση από την οποία γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωτοποριακά στην Ευρώπη, η διάγνωση αναγκών εργασίας» είπε ο κ. Βρούτσης.

Όπως εξήγησε, «υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο το οποίο απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, μέσα από το οποίο, προαιρετικά σε πρώτη φάση, μπορούμε να αναγνώσουμε τις ανάγκες για απασχόληση, για δεξιότητες, ηλικιακά κριτήρια, προσόντα και αυτό θα αποτελέσει την πρώτη βάση, την πιο αξιόπιστη που είχαμε ποτέ στη χώρα, για να δούμε βραχυχρόνια και μακροχρόνια τις πραγματικές ανάγκες εργασίας».

Σύνδεση ανάπτυξης-απασχόλησης μέσω ρήτρας

Στη σημασία και στην ουσία της απόφασης για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας απασχόλησης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Β.Κεγκέρογλου. ««Η πρόταση για ρήτρα απασχόλησης παντού, στο φορολογικό σύστημα, στην ανάπτυξη, σε κάθε πολιτική απόφαση, πρόγραμμα ή δράση, δίνει μια καινούρια διάσταση στη σύνδεση της οικονομικής ανάκαμψης και της απασχόλησης, στη σύνδεση της ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» είπε.

Δίνοντας ένα παράδειγμα για την εφαρμογή της ρήτρας ανέφερε ότι «στη νομοθεσία παραδείγματος χάριν, πριν από κάθε σημαντική κανονιστική απόφαση θα πρέπει να υπάρχει έκθεση για τις επιπτώσεις στην απασχόληση. Σύνδεση με την απασχόληση κάθε ενέργειας, είτε αυτό είναι πολιτική, είτε είναι πρόγραμμα, είτε είναι δράση, είτε είναι νομοθεσία».

Επίσης ο υφυπουργός μίλησε για φορολογικές ελαφρύνσεις με κριτήριο τη συμβολή στην απασχόληση, μοριοδότηση για την ένταξη σε επιδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα με βάση τις δημιουργούμενες θέσεις απασχόλησης κτλ.

Ωστόσο το σχόλιο του προέδρου του ΣΕΒ, Θ.Φέσσα, για τη ρήτρα απασχόλησης δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό: «είναι μία πάρα πολύ καλή ιδέα. Το ζήτημα είναι πως υλοποιείται. Ξέρετε, πάντοτε στην πράξη φαίνονται τα προβλήματα» είπε.

Οι θέσεις και οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων

Το θετικό που εκπέμπει το Συμβούλιο αυτό είναι ότι «οι πόροι που υπολογίζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας, μπορούμε να πούμε, ότι με ένα συστηματικό τρόπο μπορούν να μαζευτούν. Αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί» σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση των ΚΤΕΛ.

«Σήμερα που θα συζητούντο στρατηγικά ζητήματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, είχαμε την πρόκληση με ένα προεδρικό διάταγμα-νύχτα να απελευθερώνονται οι απολύσεις των οδηγών των ΚΤΕΛ. Το έθεσα στον πρωθυπουργό και είπε ότι θα το δει. Δεν ήταν γνώστης αυτής της συγκεκριμένης διάταξης» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, με τη ΓΣΕΕ να έχει ήδη ζητήσει απόσυρση του ΠΔ.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι «συμφωνήθηκε να ενισχυθούν τα προγράμματα και η υλοποίηση και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων που αφορούν το νέο εθνικό, στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς με την παρουσία των κοινωνικών φορέων, των εργοδοτών και των εργαζομένων. Είναι κάτι που μπορεί να δώσει ποιότητα και έλεγχο στα προγράμματα για την ανεργία. Γιατί, όπως γνωρίζετε, τα προγράμματα δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ανακουφίζουν τον άνεργο, να δημιουργούν κοινωνικά αμορτισέρ, αλλά δεν καταπολεμούν την ανεργία».

Ερωτηθείς για την αξιοποίηση των πόρων ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι «Ζητήσαμε να είμαστε οι τελικοί δικαιούχοι των πόρων του ΕΣΠΑ και από το ΕΠΑΝΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑνΕΚ και ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει και θα γίνει η νομοθετική ρύθμιση».

Ο κ. Παναγόπουλος διαβεβαίωσε όπως και οι άλλοι συμμετέχοντες ότι στο Συμβούλιο δεν ετέθη ζήτημα για απελευθέρωση των απολύσεων.

«Όχι, δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα. Αυτό που ετέθη είναι να υπάρχουν και προγράμματα για την επαπειλούμενη ανεργία, κάτι που δεν είχε αντιμετωπιστεί. Ανοιχτά προγράμματα, γιατί μπορούμε να σώσουμε εργαζόμενους και θέσεις εργασίας όταν εγκαίρως πριν περάσουν στην ανεργία γίνει η παρέμβαση.»

» Όπως επίσης να εντοπιστεί το πρόβλημα των μακροχρόνιων ανέργων που μπορούν να εργαστούν και πρέπει να εργαστούν χωρίς να χάνουν κάποια πλεονεκτήματα που έχουν σε εποχικές εργασίες».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ειπε ακόμη ότι τέθηκε το θέμα της ρύθμισης των δανείων της εργατικής κατοικίας «γιατί είναι αδιανόητο να ρυθμίζονται όλα τα δάνεια και οι δανειολήπτες εργαζόμενοι, μέσω της εργατικής κατοικίας να μη μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους».

Είπαν, πρόσθεσε, «ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί. Είναι έτοιμη η διάταξη και θα προωθηθεί στη Βουλή».

«Πολύ σωστή ιδέα» χαρακτηρίσε τη δημιουργία «Λευκής Βίβλου» ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ.Φέσσας, «ούτως ώστε οι νομοταγείς και συνεπείς επιχειρήσεις να επιβραβεύονται έμπρακτα για την απασχόληση που δημιουργούν και για τις εισφορές που πληρώνουν».

Ο κ. Φέσσας επανέλαβε ότι για τον ΣΕΒ, το θέμα της απασχόλησης και κατ’ επέκταση της ανεργίας, είναι πολύ σοβαρό. «Προσπαθούμε να το επιλύσουμε και ανταποκρινόμαστε πολύ θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

Τόνισε δε ότι «ξέρουμε ότι οι καλές και διατηρήσιμες θέσεις εργασίας, δημιουργούνται μόνο από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ούτε το Κράτος μπορεί να εργοδοτεί κόσμο που δεν χρειάζεται, ούτε υπάρχουν, πλέον, χρήματα για δημόσιες επενδύσεις. Μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις μπορεί να επιτευχθεί αύξηση της απασχόλησης και καταπολέμηση της ανεργίας».

Ερωτηθείς ειδικά για την προσέλκυση επενδύσεις είπε ότι πρόκειται για «ένα πολύ ευρύτερο θέμα. Αφορά στο σύνολο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο άπτεται της φορολογικής πολιτικής, της ρευστότητας και τόσων, πολλών θεμάτων που τα έχουμε πει επανειλημμένα».

Ο ΣΕΒ κατέθεσε επτά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «με δεδομένο ότι όλες οι προβλέψεις υποδεικνύουν ότι η υψηλή ανεργία δεν θα υποχωρήσει σύντομα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε μόνο με άμεσα, βραχυπρόθεσμα ζητήματα αλλά πρέπει να εργαστούμε κυρίως, πάνω στα μακροπρόθεσμα, διαθρωτικά προβλήματα, όπως αυτό της παιδείας».

Ο Σύνδεσμος προτείνει:

– Μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων ως εργαλείου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, η οποία θα πρέπει να γίνει πρακτικά μέσα από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

– Εξειδικευμένο σχεδιασμό δράσεων ανά κατηγορία ανέργων.

– Αξιολόγηση και εκ νέου σχεδιασμό των κίνητρων για την απασχόληση των ανέργων.

– Αποτίμηση του υφιστάμενου και δημιουργία νέου πλαισίου για την πρώτη εργασιακή εμπειρία, μαθητεία και πρακτική άσκηση.

– Ουσιαστική διασύνδεση πανεπιστημίων και επιχειρήσεων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

– Δημιουργία Εθνικού Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών σε δεξιότητες για το ανθρώπινο δυναμικό, με σκοπό τον καλύτερο σχεδιασμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης.

– Αξιολόγηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, με στόχο την αποφυγή κατασπατάλησης πόρων σε μη παραγωγικές δράσεις, καθώς και την ενίσχυση των συμπράξεων των κοινωνικών εταίρων με κρατικούς φορείς.

Ο ΣΕΒ δίνει επίσης έμφαση στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων «που θα βασίζεται στην καινοτομία και τη γνώση, στο επίπεδο της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και στις αναβαθμισμένες δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού μας και όχι στις χαμηλότερες αμοιβές».

Στις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου για την ενίσχυση της απασχόλησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β.Κορκίδης.

«Το Ελληνικό Εμπόριο πρότεινε 3 πράγματα: Το πρώτο είναι, μία κοινωνική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων για ανάπτυξη με απασχόληση, με θέσεις εργασίας. Το δεύτερο είναι, η αναγνώριση, έμπρακτα, του συνεπούς εργοδότη. Και το τρίτο, επειδή ένας από τους λόγους αύξησης της ανεργίας είναι και η έλλειψη εργοδοτών, προτείναμε τη θεσμοθέτηση του ‘Συνήγορου του Επιχειρηματία’ στα καλά πρότυπα του ‘Συνήγορου του Πολίτη’» είπε ο κ. Κορκίδης.

Για ανεργία η οποία τείνει να γίνει ανθρωπιστικό πρόβλημα για τη χώρα μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ.Καββαθάς, τονίζοντας την ανάγκη εκτός των προγραμμάτων μέχρι 29 ετών για τους νέους, να υπάρξουν άμεσα προγράμματα και για απασχόληση άνω των 35.

«Είναι εκείνες οι κοινωνικές ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, που έχουν δημιουργήσει, ήδη, υποχρεώσεις» είπε.

«Ταυτόχρονα, ζητήσαμε την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Γιατί χωρίς αυτή, όσα προγράμματα απασχόλησης και να βγουν δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, όταν υπερφορολογούνται οι επιχειρήσεις, όταν δεν υπάρχει ρευστότητα, όταν οι επιχειρήσεις απειλούνται από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ακόμη, ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί επαρκής «αξιόπιστη και έγκαιρη πληροφόρηση για την πραγματική κατάσταση της αγοράς εργασίας, έτσι ώστε να κάνουμε τις σωστές διαγνώσεις για το οξυμένο φαινόμενο της ανεργίας και να διορθώσουμε αντιστοίχως τις πολιτικές».

Ο κ. Καββαθάς, μιλώντας για τις προτεραιότητες του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης πρότεινε:

«- Να στοχεύσουμε στην προσφορά δεξιοτήτων σε συγκεκριμένους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, επιδιώκοντας το σημαντικό απόθεμα δεξιοτήτων να προσελκύσει επενδυτική δραστηριότητα.

– Να χρηματοδοτήσουμε την εκπαίδευση και την έρευνα, ειδικά σε τομείς που μπορούν να στηρίξουν κάποιο ιδιαίτερο συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα.

– Οι επιδοτήσεις θέσεων απασχόλησης να διακρίνονται ανάλογα με το αν η επιχείρηση είναι σε φθίνοντα ή αύξοντα κλάδο οικονομικής δραστηριότητας (για παράδειγμα αν μια επιχείρηση είναι σε φθίνοντα κλάδο οικονομικής δραστηριότητας είναι πιο χρήσιμο να επιδοτηθεί η διατήρηση θέσεων απασχόλησης παρά η δημιουργία μιας νέας θέσης).

– Επίσης κατά την επιδότηση θέσεων απασχόλησης να λαμβάνονται υπ’ όψιν συνέπειες, όπως τα αποτελέσματα υποκατάστασης και απώθησης.

– Να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις, διότι για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης πέραν της ακολουθούμενης πολιτικής σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι δημόσιες επενδύσεις, καθώς αποτελεί παράδοξο σε μία οικονομία, η οποία μαστίζεται από την ύφεση το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να είναι πλεονασματικό, δηλαδή αντί για δημόσια επένδυση να έχουμε δημόσια αποταμίευση».

Τέλος, ζήτησε την ενεργοποίηση ενός think tank στο πλαίσιο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, που θα απαρτίζεται από τα ερευνητικά ινστιτούτα των οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) προκειμένου να επεξεργάζεται και να τεκμηριώνει τις προτάσεις που θα υποβάλλονται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης.

Στη σημασία της ύπαρξης Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Απασχόληση, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «συμβούλιο ανάπτυξης» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Αν.Ανδρεάδης, τονίζοντας τη συμβολή του τουρισμού στην αύξηση της απασχόλησης. «Ο Τουρισμός είναι γνωστό ότι φέτος θα δημιουργήσει, περίπου, 100.000 νέες θέσεις εργασίας» είπε.

Για την αύξηση της απασχόλησης ο κ. Ανδρεάδης ζήτησε να προχωρήσουν μία σειρά προγραμμάτων. Όπως ανέφερε, το Voucher που μόλις έκλεισε των 10.000 θέσεων, θα επαναληφθεί το Σεπτέμβριο με 8.000 ακόμα θέσεις, αλλά και μία σειρά άλλων δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν -στηριγμένες όλες πάνω σε νέα πρότυπα, διεθνώς αναγνωρισμένα- νέους ανθρώπους, αλλά και υφιστάμενους εργαζόμενους στον τουρισμό, να γίνουν καλύτεροι, πιο ανταγωνιστικοί για να μπορούν να μπουν στις επιχειρήσεις.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024