Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Σε φάση ανταλλαγής απόψεων με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια

Δένδιας: Σε φάση ανταλλαγής απόψεων με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν.Δένδιας και γνωστοποιεί ότι η τρόικα έστειλε, πριν από λίγες ημέρες, τις πρώτες παρατηρήσεις της σχετικά με την πρόταση του υπουργείου που της είχε γνωστοποιηθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ το το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο Παρίσι. «Στη συγκυρία αυτή βρισκόμαστε στο στάδιο ανταλλαγής απόψεων με την τρόικα» είπε ο υπουργός.

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας και γνωστοποιεί ότι η τρόικα έστειλε, πριν από λίγες ημέρες, τις πρώτες παρατηρήσεις της σχετικά με την πρόταση του υπουργείου που της είχαν γνωστοποιηθεί πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Real News, ο υπουργός ανέφερε ότι: «Στη συγκυρία αυτή βρισκόμαστε στο στάδιο ανταλλαγής απόψεων με την τρόικα επί του αρχικού σχεδίου των προτάσεών μας για τα επιχειρηματικά ‘κόκκινα’ δάνεια. Έχουμε αποστείλει εγκαίρως τις προτάσεις μας προς αυτήν, πριν από τις 15 Αυγούστου, όπως είχαμε αρχικά δεσμευθεί, και λάβαμε πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες παρατηρήσεις της».

Ερωτηθείς αν ο Kώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια μπορεί από μόνος του να λύσει το θέμα, όταν αυτά ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ, απάντησε: «Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια να λυθεί ένα ζήτημα-ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία. Όμως, ρυθμίζει τις σχέσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα και στους πελάτες τους-δανειολήπτες και δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με το νομοθετικό πλέγμα αυτών των σχέσεων, το οποίο θα έχει σαφώς ευρύτερο και δεσμευτικό χαρακτήρα».

Επισήμανε την ανάγκη για «μια ολιστική προσέγγιση, που να αφορά στο σύνολο των οφειλών των επιχειρήσεων» και υπογράμμισε ότι «η βούλησή μας είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Άλλωστε, ένα κύμα μαζικών πλειστηριασμών δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κανέναν, καθώς θα συμπαρασύρει σε μεγαλύτερη μείωση τις τιμές στην αγορά ακινήτων».

Σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση στο Παρίσι σημειώνει πως αποτελεί ατζέντα επιστροφής στην ομαλότητα και όχι ατζέντα διαχείρισης μιας έκτακτης κατάστασης, υπενθύμισε ότι τάσσεται κατά της υπερφορολόγησης στα ακίνητα, αλλά πρόσθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει παράλληλα και σε συνδυασμό με τη γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας ώστε να μην υπάρξει «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024