Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurobank: Κέρδη προ προβλέψεων 222 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο

Eurobank: Κέρδη προ προβλέψεων 222 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο

Με περιορισμένες ζημιές, ύψους 186 εκατ. ευρώ, και με συνεχιζόμενη ανάκαμψη των κερδών προ προβλέψεων ολοκλήρωσε το β΄ τρίμηνο του έτους η Eurobank, εμφανίζοντας παράλληλα ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια. «Η ποιοτική βελτίωση στα αποτελέσματα της Eurobank για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 επιβεβαιώνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας εφαρμόζεται αποτελεσματικά και ήδη αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

Με περιορισμένες ζημιές, ύψους 186 εκατ. ευρώ, και με συνεχιζόμενη ανάκαμψη των κερδών προ προβλέψεων ολοκλήρωσε το β΄ τρίμηνο του έτους η Eurobank, εμφανίζοντας παράλληλα ενισχυμένη κεφαλαιακή επάρκεια.

Πιο αναλυτικά, το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 186 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 189 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2014. Τα κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 14,4% στα 222 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 10,7% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 ενισχύθηκε στο 17,8% και είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα.

«Η ποιοτική βελτίωση στα αποτελέσματα της Eurobank για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 επιβεβαιώνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας εφαρμόζεται αποτελεσματικά και ήδη αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

«Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις μειώθηκε περαιτέρω στο 103% και ο σχηματισμός νέων δανείων σε καθυστέρηση συρρικνώθηκε κατά 50% στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο. Τα κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν σημαντικά, τα έσοδα από προμήθειες και τόκους ανέκαμψαν και οι δαπάνες ήταν μειωμένες πάνω από 10% σε ετήσια βάση.»

» Οι βελτιούμενες προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες για μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η επιστροφή μας στις διεθνείς αγορές ομολόγων για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας και η πώληση μεριδίου μας στην Eurobank Properties»

» Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε στο 17,8% και είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα. Τα παραπάνω δεδομένα σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το άμεσο μέλλον» κατέληξε ο κ. Μεγάλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024