Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 164 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 164 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο

Στα 164 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο β' τρίμηνο, εμφανίζοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, οπότε και είχε εμφανίσει ζημιές ύψους 247 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εξαμήνου ο Όμιλος εμφανίζει ζημία 82 εκατ. ευρώ. «Η Τράπεζα Πειραιώς συνεισφέρει στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, διαθέτοντας ισχυρή κεφαλαιακή βάση και υψηλή ρευστότητα» δήλωσε ο Μιχ. Σάλλας.

Στα 164 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο β’ τρίμηνο, εμφανίζοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, οπότε και είχε εμφανίσει ζημιές ύψους 247 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εξαμήνου ο Όμιλος εμφανίζει ζημία 82 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς «συνεισφέρει στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, διαθέτοντας ισχυρή κεφαλαιακή βάση και υψηλή ρευστότητα. Οι εκταμιεύσεις επιχειρηματικών δανείων στην Ελλάδα κατά το 2ο 3μηνο του έτους ανήλθαν σε €1,2 δισ (+13%), εκ των οποίων €0,7 δισ (+16%) προς μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή στήριξη του Ομίλου στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχ. Σάλλας.

«Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έχοντας ισχυροποιήσει τη θέση του την τελευταία διετία, συμμετέχει στη Συνολική Αξιολόγηση (Comprehensive Assessment) της ΕΚΤ που περιλαμβάνει την εξέταση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών, καθώς και Stress Test, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται τον Οκτώβριο. Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην άσκηση ξεκινώντας από υψηλό σημείο εκκίνησης με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 14% στις 31.12.13, που ενισχύθηκε περαιτέρω τόσο με την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου όσο και με το εγκεκριμένο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης που ήδη υλοποιείται»

»Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας, σε συνδυασμό με την ηγετική της θέση στην ελληνική οικονομία, αλλά και με τα μέτρα που προωθούνται για την εξυγίανση των προβληματικών δανείων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις η Τράπεζα Πειραιώς να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» προσέθεσε ο κ. Σάλλας.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Σάλλας είπε ότι «συνεχίζει να εμφανίζει σημάδια σταδιακής ανάκαμψης. Τόσο στο δημοσιονομικό τομέα όσο και στα θέματα ανταγωνιστικότητας (ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών), οι επιδόσεις της είναι ενθαρρυντικές. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιβεβαιωθεί η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη σταδιακή υποχώρηση της ανεργίας που είναι και το μεγάλο ζήτημα για την οικονομία και την κοινωνία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024