Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έτοιμος» ο Γ.Βρούτσης για τη μάχη με την τρόικα για εργασιακά και Ασφαλιστικό

«Έτοιμος» ο Γ.Βρούτσης για τη μάχη με την τρόικα για εργασιακά και Ασφαλιστικό

Την ετοιμότητα του υπουργείου Εργασίας να αντιμετωπίσει την τρόικα σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θέματα και το Ασφαλιστικό, τόνισε κορυφαίος παράγοντας μετά τη σύσκεψη προετοιμασίας μεταξύ του Γ.Βρούτση και του Γκ.Χαρδούβελη. Στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες οι αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη του ΚΕΠΕ για τη διοικητική ενοποίηση των Ταμείων.

Την ετοιμότητα του υπουργείου Εργασίας να αντιμετωπίσει την τρόικα σε ό,τι αφορά τα εργασιακά θέματα και το Ασφαλιστικό, τόνισε κορυφαίος παράγοντας μετά τη σύσκεψη προετοιμασίας μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γ.Βρούτση και του υπουργού Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελη.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα κρίσιμα αυτά ζητήματα θα βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντας τα μάλιστα «διαχρονικά μέτωπα».

«Στο υπουργείο Εργασίας έχουμε ολοκληρώσει. Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Με τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού να είναι ένα από κύρια ζητήματα συζήτησης με την τρόικα, ο ίδιος είπε ότι στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες οι αναλογιστικές μελέτες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη του ΚΕΠΕ για τη διοικητική ενοποίηση των Ταμείων.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εμμένει στην αύξηση σε 100 των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών στα Ταμεία, δεν θέλησε, να μπει σε λεπτομέρειες.

Στη καυτή ατζέντα του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα βρίσκεται και το ζήτημα των ομαδικών απολυσεων για το οποίο η τρόικα φέρεται να επιμένει και η κυβέρνηση -μετά και την πίεση από το ΠΑΣΟΚ- να υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη υιοθέτησης ενός τέτοιου μέτρου, αφού τα ήδη ληφθέντα (με το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας κτλ) αποδίδουν.

Επίσης απρόθυμη εμφανίζεται η κυβέρνηση για την υιοθέτηση αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία και σε ότι αφορά τον συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην απεργία, την ανταπεργία, κτλ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024