Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σε χαμηλό πενταετίας ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Σε χαμηλό πέντε ετών εκτιμάται ότι υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, στο 0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη Eurostat. Οι πιέσεις προς την ΕΚΤ αυξάνονται καθώς ο δείκτης έχει κολλήσει σε επίπεδα που χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνη ζώνη» από πέρυσι τον Οκτώβριο. Αντιθέτως, υψηλά παραμένει στην ευρωζώνη η ανεργία.

Σε χαμηλό πέντε ετών εκτιμάται ότι υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, στο 0,3% από 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη Eurostat. Οι πιέσεις προς την ΕΚΤ αυξάνονται καθώς ο δείκτης έχει κολλήσει σε επίπεδα που χαρακτηρίζονται ως «επικίνδυνη ζώνη» από πέρυσι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η κεντρική ευρωτράπεζα που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση.

Αντιθέτως, υψηλά παραμένει στην ευρωζώνη η ανεργία με το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό να διαμορφώνεται στο 11,5%, αμετάβλητο έναντι του προηγούμενου μήνα.

Στη «ζώνη κινδύνου» ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός στις 18 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ κατέγραψε τον Αύγουστο τη χαμηλότερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με τη Eurostat.

Τη μεγαλύτερη αύξηση εκτιμάται ότι σημείωσαν οι τιμές των υπηρεσιών (1,2% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 έναντι 1,3% τον Ιούλιο), ακολουθούμενες από τις τιμές των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών (0,3% έναντι 0% τον Ιούλιο).

Οι τιμές των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού μειώθηκαν κατά 0,3% (όσο και τον Ιούλιο) και της ενέργειας κατά 2% (έναντι μείωσης 1% τον περασμένο μήνα).

Οι αποπληθωριστικές τάσεις αποτελούν βασικό λόγο ανησυχίας για την ΕΚΤ, που προσπαθεί να ενισχύσει την εύθραυστη ανάκαμψη στην ευρωζώνη, η οποία απειλείται και από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία τον Ιούνιο, ως απάντηση στην εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024