Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επαφές Χαρδούβελη με Βρούτση-Δένδια για εργασιακά και «κόκκινα» δάνεια

Επαφές Χαρδούβελη με Βρούτση-Δένδια για εργασιακά και «κόκκινα» δάνεια

Οι ομαδικές απολύσεις, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα Ταμεία θα τεθούν στο επίκεντρο της προπαρασκευαστικής συνάντησης, εν όψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, που θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης με τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση. Εν συνεχεία ο κ. Χαρδούβελης θα συναντήσει τον υπουργό Ανάπτυξης Ν.Δένδια και μεταξύ αλλων θα συζητήσουν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

Οι ομαδικές απολύσεις, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ταμεία θα τεθούν σήμερα Παρασκευή στο επίκεντρο της προπαρασκευαστικής συνάντησης εν όψει των διαπραγματεύσεων των Παρισίων που θα έχει στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια στην οποία θα εξετασθούν οι ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εκκρεμότητες σχετικά με την απελευθέρωση αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να έλθει σε σύγκρουση με την τρόικα για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να υποστηρίζει πως οι πρόσφατες αλλαγές απέδωσαν και ότι δεν χρειάζεται πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, κάτι που ζητά επίμονα το ΔΝΤ.

Μάλιστα, το θέμα το είχε θέσει προσφάτως ο νέος επικεφαλής του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα Ρίσι Γκογιάλ (αντικατέστησε τον Πόουλ Τόμσεν) ο οποίος ζήτησε να γίνουν ομαδικές απολύσεις και να περιοριστεί το δικαίωμα στην απεργία.

Αλλά και στο μέτωπο των αλλαγών στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να υπαναχωρήσει στο ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σε παρεμβάσεις στο ύψος των ήδη παρεχόμενων συντάξεων, ζητήματα για τα οποία «πολιορκείται» από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ.

Στο σκέλος της αποπληρωμής των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να θέσει αίτημα αύξησης των δόσεων των οφειλετών έως και σε 48 δόσεις προκειμένου να δώσει ταμειακή ανάσα στους ασφαλιστικούς φορείς, αλλά κυρίως να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επαφές Δένδια με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Ανάπτυξης έχει συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ, ενώ στις 13:30 θα συναντηθεί με ομάδα εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους βουλευτές Φ.Σαχινίδη, Π.Ρήγα, Θ.Μωραΐτη και Χρ.Πρωτόπαπα. Στις 6 το απόγευμα θα συσκεφθεί με τον κ. Χαρδούβελη.

Και οι τρεις συναντήσεις έχουν ως αντικείμενο τη διευθέτηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις να εξυγιανθούν.

Ο κ. Δένδιας έχει στείλει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στην τρόικα πριν τις 15 Αυγούστου και θα αναμένει τις παρατηρήσεις των στελεχών ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ επί γαλλικού εδάφους.

Σημειώνεται πως οι συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι θα διεξαχθούν στα γραφεία του ΟΟΣΑ. Στις επαφές της 2ας Σεπτεμβρίου θα εξετασθούν θέματα του υπουργείου Οικονομικών, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου θα εξετασθούν θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σύνοψης.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024