Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε χαμηλό 8μήνου το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Σε χαμηλό 8μήνου το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη επιδεινώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, καταγράφοντας χαμηλό οκτώ μηνών, κυρίως λόγω της υποχώρησης στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, της κατανάλωσης και της βιομηχανίας. Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη των 18 σημείωσε απρόσμενη στασιμότητα στο β' τρίμηνο, αμαυρώνοντας τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς η κρίση στην Ουκρανία επιβαρύνει τις εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία.

Το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη επιδεινώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, καταγράφοντας χαμηλό οκτώ μηνών, κυρίως λόγω της υποχώρησης στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, της κατανάλωσης και της βιομηχανίας.

Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη των 18 σημείωσε απρόσμενη στασιμότητα στο δεύτερο τρίμηνο, αμαυρώνοντας τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς η κρίση στην Ουκρανία επιβαρύνει τις εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν την Πέμπτη, ο δείκτης υποχώρησε στο 100,6 τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 102,1 του Ιουλίου και χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για υποχώρησή του στις 101,5 μονάδες.

Ο δείκτης υποχώρησε κατά 4,1 μονάδες στην Ιταλία και διαμορφώθηκε κάτω από το 100 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, ενώ στη Γερμανία υποχώρησε κατά 1,9 μονάδες στο 104,1.

Η εμπιστοσύνη στο βιομηχανικό τομέα επιδεινώθηκε κυρίως λόγω της επιφυλακτικότητας για την αναμενόμενη παραγωγή, ενώ η υποχώρηση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη πυροδοτήθηκε από τις ανησυχίες για την ανεργία και για την γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Οι πληθωριστικές προσδοκίες υποχώρησαν ελαφρά στο 8,6% τον Αύγουστο από 8,7% τον Ιούλιο, ενώ οι προσδοκίες για τις τιμές παραγωγού υποχώρησαν σε αρνητικό έδαφος στο -0,16 από -0,17 τον Ιούλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024