Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

H EKT προσέλαβε την BlackRock για το πρόγραμμα εξαγοράς ενυπόθηκων τίτλων

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προσέλαβε την BlackRock Solutions ως σύμβουλο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προγράμματος εξαγοράς ενυπόθηκων τίτλων (ABS), είπε εκπρόσωπος της ΕΚΤ. Όπως αναφέρει το Reuters η BlackRock θα έχει συμβουλευτικό ρόλο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενδεχόμενου προγράμματος αγοράς ABS, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από την ΕΚΤ.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προσέλαβε την BlackRock Solutions ως σύμβουλο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προγράμματος εξαγοράς ενυπόθηκων τίτλων (ABS), είπε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η BlackRock θα συμβουλεύσει την EKT για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενδεχόμενου προγράμματος αγοράς ABS, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από την ΕΚΤ.

Η BlackRock δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε την Παρασκευή ότι οι προετοιμασίες για την αγορά των ABS «εξελίσσονται γρήγορα και αναμένουμε ότι αυτό θα συμβάλει στην πιστωτική διευκόλυνση».

Την BlackRock, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είχε προσλάβει και η Τράπεζα της Ελλάδας για να υπολογίσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών έως το 2016, ενόψει των stress tests της ΕΚΤ τον Οκτώβριο.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας την είχε διορίσει σύμβουλο για τον έλεγχο των βιβλίων των εποπτευόμενων τραπεζών της και του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων στεγαστικής πίστης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024